18 Nisan 2014 Cuma

CSKA da farkı 2 yaptı

Maç Diamantidis’in burnuna aldığı darbe nedeniyle Panathinaikos adına oyun kurucu ve liderlik konusunda büyük bir eksikle başlamış gözükse de, 7-4 geriye düştükten sonra üst üste 3 üçlük bulan Panathinaikos 15-13 öne geçti. Maçı gayet iyi götürürken pota altında bulduğu bomboş atışları kaçıran Panathinaikos bu sayıları arayacağını daha o dakikada belli etti.  Bu dakikadan sonra Ukic ve Hines’ın karşılıklı sayıları ile periyod CSKA’nın 21-19 üstünlüğü ile bitti.
CSKA 2.periyodda sol köşeden gelen 2 üçlükle farkı bir anda 9’a çıkardı. Bu sırada Pana coach’u Alvertis’ten Bramos ve Diamantidis hamleleri gelse de hücumda etkinlik bir türlü sağlanamadı. Yunan ekibi savunmasını sertleştirmesine rağmen ilk sayısını ikinci yarıdaki 14-0’lık serinin ardından periyod bitimine 3:30 kala buldu. Karşılıklı birer basketin ardından 2 dakika kala 37-25 ile fark 12’ye indi. Son 2 dakikada Krstic’in pota altında bulduğu basket son sayılar oldu ve ilk yarı CSKA’nın 14 sayılık üstünlüğü ile 39-25 bitti. Aslına bakılırsa Panathinaikos her zaman Curry, Maciulis, Diamantidis ve Bramos (Fenerbahçe maçında 7/9 üçlük isabeti var) tarafından bulduğu boş üçlükleri değerlendirse skor çok daha farklı olabilirdi. Pana 3/3 isabetle başladıktan sonra birçoğu boş olan 7 üç sayılık atışta isabet bulamazken,  CSKA boyalı alanı iyi kullanarak büyük bir avantajı eline geçirdi. Ukic’in 11 sayısına eşlik eden ikinci bir skorerin yaratılamaması bu skorun en önemli nededi olarak göze çarptı. Kişisel görüşüm Fotsis gayet verimli oynarken dinlendirmek adına kesinlikle kenara alınmamalıydı. Onun ateşleyivi karakterini yerine giren kimse üstlenemedi.
İkinci yarı bu kez Ukic’in boş üçlüğü ile başladı fakat CSKA’nın yaptığı top kaybının ardından günün başarısız ismi Lasme smaçla ilk sayılarını buldu 39-27. Pana savunmada sertliği arttırdı ve ilk 3 dakikada iki defa CSKA 24 saniyede topu potaya atamadı fakat bu 3 dakikalık bölümde sayıları bulamayınca fark 12 sayı bandında kaldı. Bu periyodda ilginç olan ise ilk 4.5 dakika skorunun Pana lehine olmak üzere sadece 2-0 olmasıydı. CSKA bu periyoddaki ilk sayısını ise 5 dakika kala Micov’dan buldu. Kaun’un girişi ve etkinlik sağlamasıyla 2 dakika kala skor 47-32’ye geldi.  Periyod sonunda Bramos ile biraz olsun hareketlenen Panathinaikos 50-39’la farkı 11’e indirdi.
Tempoyu sürekli düşüren oyun tarzıyla rakibini bir türlü maçın içine sokmayan CSKA Weems’ten gelen üçlükle son çeyreğe başladı.  Diamantidis’in bir türlü oyunun içine girememesi ve Weems’in de üst üste gelen 7 sayısı ile 4:10 kala 64-43 ile fark 21’e yükseldi. Bu dakikadan sonra oyun öyle koptu ki Krstic bu sezon 3. Kez bir üçlük atış isabeti buldu. Antrenman şeklinde geçen bu son bölümün ardından skor da 77-51 olarak tescillendi ve CSKA seriyi 2-0’a getirdi.

Serinin devamı
CSKA ilk maçta oldukça zorlandığı seride kadro farkını ortaya koyarak durumu 2-0’a getirerek Final-Four yolunda çok büyük bir adım attı. Panathinaikos evindeki maçlarda favori fakat Diamantidis Lasme ikilisi özellikle bu maçtaki verimsizlikle oynarlarsa (Diamantidis 0 sayı 0 ribaund 2 asist, Lasme 4 sayı 2 ribaund)serinin 3-0’a gelmesi sürpriz olmayacaktır. Seyircisi önünde her zaman daha farklı oynayan Panathinaikos hakkındaki düşüncem ya seriyi son maça taşıyacağı ya da serinin 3-0’a geleceği yönünde. Takımın ateşlenmesi için evlerindeki ilk maçta tempolu bir başlangıç ve Gist, Lasme ikilisinin atmosferi yukarı çekecek gösterişli oyunlarından bir örnek sergilemeleri şart gibi gözüküyor.




Yazı ile ilgili görüş ve önerilerinizi emreyildiz5087@yahoo.com.tr ‘ye gönderebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder