24 Nisan 2014 Perşembe

Ligde bu hafta

           Beko Basketbol Ligi’nde normal sezonun 28.haftası Cuma-Pazartesi arasında oynanacak maçlarla tamamlanacak.

           
Zirve

            Banvit’in liderliğin arkasından ligi 2.sırada Fenerbahçe Ülker, 3.sırada Anadolu Efes’in bitireceği hemen hemen kesinleşti. Fenerbahçe Ülker Cumartesi 14:00’te Uşak deplasmanına çıkacak. Aynı gün Efes de Telekom’u ağırlıyor.


Dördüncülük yarışı
           
            Dördüncülük için şu anda Beşiktaş avantajlı duruyor ama Galatasaray ertelenen maçlarını kazanması durumunda avantajı elde edebilir. Pınar Karşıyaka da bir galibiyet geriden gelse de son haftalarda form yakalarsa avantajı elde edebilir ama Karşıyaka’nın Beşiktaş-Galatasaray’dan çok Efes-Fenerbahçe’yle eşleşmeyi arzu edeceğini düşünüyorum. Uşak ise ligi yedinci sırada bitirecek gibi duruyor.


Sekizincilik yarışı

            Sekizincilik yarışı Tofaş ile Royal Halı Gaziantep arasında. Gaziantep’in bu haftaki maçı Eurochallenge fikstürü nedeniyle ertelendi. İki takım arasındaki mücadele son hafta oynanacak olan Tofaş-Gaziantep maçına kalacak. Türk Telekom ise Manny Harris transferini ikinci yarının başında yapsaydı şu anda 8.lik yarışının içinde olacaktı.  


Düşme hattı

            Cumartesi 17:00’de çok kritik Olin Edirne-Torku Konya maçı var. Yine de bu maçın kaybeden takımının Mersin karşısında avantajlı olduğunu düşünüyorum.








sahinarif88@hotmail.com
twitter.com/arifsahin1

           


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder