26 Nisan 2014 Cumartesi

Ligde Cuma-Cumartesi maçları


                Beko Basketbol Ligi’nde 28.haftanın ilk maçları Cuma ve Cumartesi günleri oynandı.
                Maçları inceleyelim…

Uşak Sportif  68 – 87 Fenerbahçe Ülker

                Sezonun ‘en heyecan verici takımı’ olan ve önemli maçlarda galibiyetlere de imza atan Uşak haftanın sonucu en çok merak edilen maçında Fenerbahçe Ülker’i konuk etti.

                Maç karşılıklı basketlerle başlarken 4.dakikada skoru 11-7 yapan Uşak maçtaki en büyük üstünlüğünü elde etti. Nemanja Bjelica-Luka Zoric ikilisinin oyuna girmesiyle üstünlüğü ele alan Fenerbahçe ilk çeyreği 19-23 ile önde tamamladı.
                Bo-Ömer-Emir-Bjelica-Zoric beşinin sahada olduğu bölümde farkı gitgide açan Fenerbahçe ilk kez 13.dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 25-35 İlk yarının sonunda Carter-Holman ikilisinin katkılarıyla farkı azaltan Uşak soyunma odasına 41-44 ile gitti.

                İkinci yarıda ise Uşak oyuna dönemedi, Fenerbahçe ise sürprize izin vermedi. Maçın sonuna kadar farkı giderek açan Fenerbahçe Ülker beklenenden kolay bir galibiyet etti.

                Fenerbahçe’de Nemanja Bjelica 19s-6r, Luka Zoric 17s-4r ile oynadılar. Uşak’ta Justin Carter 13s-3r-4a-2tç-3bl ama 6 da tk ile oynadı.


Anadolu Efes 82 – 77 Türk Telekom

                Ligde yerleri hemen hemen belli olan iki takımın mücadelesi izlemesi keyifli bir mücadeleye sahne oldu.
                Telekom geçen sezon Efes’te oynayan Tunçeri-Shipp ikilisinin yanında Batuk karşısında çok üstün olan Manny Harris’in skorer oyunuyla maça çok iyi başladı. 6.dakikada 8-19 ile farkı çift hanelere taşıyan Telekom’da Manny ilk çeyrekte 11 sayı üretti.
                İkinci çeyreğin ortalarında Manny Harris’in çıkması ve Cedi Osman’ın devreye girmesiyle farkı azaltan Efes soyunma odasına 38-41 ile gitti.

                İkinci yarıya Cedi Osman-DJ Stephens-Deniz Kılıçlı ile başlayan Efes bu üçlünün etkili oyunuyla ilk kez 24.dakikada öne geçti: 51-49
                Son çeyreğin başında 65-58 ile öne geçen Efes rakibinin 4-17’lik bir seri yakalamasına engel olamadı. Son dakikalarda Cedi Osman önderliğinde 11-2’lik bir seri yakalayan Anadolu Efes galibiyete ulaştı.

                Efes’te Cedi Osman 16s-9r-4a-4tç ile maçın yıldızı oldu. Milko Bjelica da 16s üretti. Telekom’da ise Manny Harris 29s-5r-2a-5tç ama 4 tk ile oynadı. Telekom’da sezonun en iyi performansını sergileyen Luka Bogdanovic’in performansının da altını çizelim. İlk yarıda süre alamayan DJ Stephens da oyunda kaldığı süre boyunca hücumda ve savunmada çok etkili bir performans sergiledi.


Beşiktaş 79 - 85 Tofaş

                Beşiktaş yabancı kontenjanından dolayı bu kez Kenan Bajramovic’i dışarda bıraktı. 2.çeyrekte rakibine tam 21 sayı fark atan, üçüncü çeyreği de önde geçen Beşiktaş son çeyrekte rakibinin üstünlüğüne engel olamadı.
                Beşiktaş’ta Doron Perkins 22, Chris Lofton 21 sayı kaydederlerken takımı asist yönünden besleyemediler. Tofaş’ta Marcus Denmon 15s-8r-7a ile triple-double’a yaklaşırken Elonu da 16s-13r ile double-double yaptı.


Olin Edirne 87 – 93 Torku Konya

                Düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Torku Konya ilk çeyreği farklı önde kapattı ve rakibinin maça ortak olmasına izin vermedi. Olin Edirne de bir kez daha kötü savunma performansı sergiledi.

                Konya’da Troy de Vries 27s-7r-5a ile, Derrick Low 20s-6r-12a ile müthiş bir maç çıkardılar. Olin’de Darius Washington 23s-6r-5a ve Barış Güney 15s-7r-8a ile oynadılar.


Mersin BŞB 75 – 77 Banvit

                Mersin bir kez daha elindeki maçı verdi, Banvit son çeyreği iyi oynayarak bir galibiyete daha imza attı.
                Banvit’te EJ Rowland 22s-7r-3a-2tç ama 4 tk ile oynadı. Mejia 15s-6r-2a ama 6 tk ile oynadı. Mersin’de Barbour 14s-11r ile takımın en etkili oyuncusu oldu.  
               
               







twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder