25 Nisan 2014 Cuma

İlk roundda sürpriz yok

Euroleague finalisti iki ekibin maçı neden o finali oynadıklarını ve neden Galatasaray'ın o maçı kazandığını gösterir niyelikteydi. Yine Fenerbahçe yıldızlarının birebirdeki performansını öne çıkarmaya çalıştı ve başarısız oldu, yine Galatasaray dar rotasyonunu oyuncuların özverisi ile avantaja çevirdi. 
Maç Fenerbahçe'nin özellikle Esmeral ile bulduğu üçlülerin etkisiyle çok hızlı başladı. Yabancı kontenjanının etkisiyle Alba, Bone ikilisinden birini dışarıda bırakmak zorunda kalan Galatasaray Şebnem ile başladığı maçta istediği oyunu oynayamayınca Bone'u mecburiyetten çıkarıp, Alba Torrens'i oyuna sürdü ve Alba'nın hareketlendirmesi ile önce eşitliği sonra da skor olmasa da oyun üstünlüğünü aldı ve ilk yarı Fenerbahçe'nin 37-36 önde kapadı. 3. Periyoda sert savunma ve istekli oyunla başlayan Galatasaray boş şutlarda isabet kaydedemeyince skor olarak üstünlük sürekli el değiştirdi. 3. periyodun en ilginç anı son saniyede Angel'ın kendi yarı sahasının ortasından yolladığı skor anlamında çok önemli olan üçlüktü. Bu periyot da 53-51 Fenerbahçe üstünlüğü ile bitti. Son periyot ise neden Galatasaray'ın bu seride favori olduğunu ve Euroleague'i kazandığını gösteren performans geldi. Işıl Alben'in harika yönettiği hücumlar ile ritim yakalayan Galatasaray özellikle de maçın sonunu çok iyi oynayarak seride durumu 1-0'a getirdi. 

İkinci maç hakkında;
İki takım da artık birbirini çok iyi tanıyor ve ikinci maçtan itibaren savunma konusunda sertlik artacak, skor düşük seviyede kalacaktır. Fenerbahçe bugün olduğu gibi Birsel'le ve Esmeral'le organize hücum etmek yerine, oyun stratejisini yıldızlarının birebir hücumları üzerine kurarsa yenilgi kaçınılmaz olacaktır. İkinci maçtaki tahminim düşük skorların olduğu bir Galatasaray galibiyeti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder