13 Nisan 2014 Pazar

EKREM MEMNUN'UN PSİKOLOJİK TAKTİKLERİ İŞE YARADI

GS ODEABANK AVRUPA ŞAMPİYONU!
        Ekaterinburg gibi bir devi devirdikten sonra maçın anahtarının ilk çeyrek olduğunu gören GS Odeabank, yine maça çok hızlı bir giriş yaptı. Kelsey Bone ve Galatasarayda sakatlığı yılan hikayesine dönen Little’ın şovu maçla birlikte başladı. Little Eurolegue derbisine unutulmayacak bir giriş yaparak ilk çeyrekte 7 atıştan 6 sını sokarak 12 sayıya ulaştı. Işıl Alben de 7 sayı ve 3 asistle yine ilk çeyreğe damgasını vuran isimdi. GS Odeabank’ta ilk çeyreğin tek yanlış hücumu S.Zellous’un gereksiz 3’lüğü oldu, ancak onun dışında basketbol adına yapılması gereken herşey GS Odeabank’lılar tarafından ortaya konuldu. İlk çeyrek 7-26 sona erdi.

       Fenerbahçe cephesine bakacak olursak ilk 3 maçta da oyuna girmeyen Q. Hallongsworth’un ilk 5 te başladığını gördük. Sakatlığı atlatıp atlatmadığı merakla beklenen oyuncunun ilk 3 dk daki performansı vasat kalınca yerini önce Matoviç’e ardından Yacoubou’ya bıraktı. İlk 5’ten Angel da vasat bir performans sergileyince, çare Fenerbahçe’nin zengin bench i oldu. Önce Bibrycka’nın üst üste iki 3’lüğü ardından az da olsa hareketlenen Cappy ve yine sonradan giren Esmeral’in sayıları 2. Çeyrekte farkı 13’e kadar indirdi. Farkın kapanmasında Bone’un üst üste iki hücum faulü ile koç Memnun’a çalınan teknik faul de etkiliydi. Fenerbahçe benchinden 5 oyuncu 20 dakikada oyuna girerken GS Odeabank 20 dk da sadece Nevriye-Bone, Işıl-Bahar değişikliklerini yaptı ilk 5 in bu kadar çok süre alması ilerleyen dakikalarda GS odeabankın hücum performansını olumsuz etkiledi. İlk yarı skoru: 29-42

      3. çeyreğin ilk 7 dakikası 7-7 geçildi. Fenerbahçe’de Angel ağırlığını koymaya başlayınca çeyreğin bitimine 1 dk kala fark 7 sayıya kadar indi 44-51 çeyreğin sonunda Angel 4. Faulunu aldı. 44-53.
Son çeyrek beklendiği gibi oldukça çekişmeli geçti. Maçın başından bu yana bir varlık göstermeyen S. Zellus son çeyrekte üst üste 3 atışını kaçırıp bir de üstüne Esmeral’in 3 lüğünde faul yapınca maçın bitimine 5 dk kala fark 2’ye indi.53-55. S. Zellus’un yanlış tercihleri ve top kayıpları maçı fenerbahçeye götürürken ibreyi maça son dakikalarda giren Şebnem Kimyacıoğlu değiştirdi. Şebnem’in üst üste hem de birinde imkansızı başararak soktuğu iki 3’lük Euroleague şampiyonunu belirlemiş oldu 58-69.

         GENEL YORUM
        
        Gs Odeabank maçta 19 top kaybı yapmış olmasına rağmen Fenerbahçe hücumcularının isabetsiz şutları bunu avantaja çeviremedi. 67 şuttan sadece 22’sini sokan Fenerbahçe hücumu 3. çeyreğin son hücümunda 4. faulünü alan Angel’in son çeyrekte 5 dk oturması ile tamamen tıkandı. Little double-double yaparak 8’li finallerin son maçında kendisini hatırlatmış oldu. Bunlar beklenen performanslardı. Bana göre Gs Odeabankta tek hayal kırıklığı S. Zellous’tu. Zellus 9 sayı ile oynadığı maçta 0/5 3’lük ve 3/8 2 sayı ile oynadı. Fenerbahçe’de ise Q ve Yakubu beklenen katkıyı veremedi. İkisinin toplam sayısı 4’te kaldı. Anastasia Verameyenka 0/5 ve Birsel Vardarlı 1/6 şut isabetiyle yine etkisiz isimlerdi.

     Genel olarak Ekrem Memnun’un her maçın ardından yaptığı taktik amaçlı “gariban takımız” içerikli açıklamaları işe yaradı. Oyuncularını bu şekilde motive eden Memnun’a göre Gs Odeabank’ın 8’li finallerde olması bile mucize idi. Önce Ekaterinburg’u ardından yine başka bir dev Fenerbahçe’yi deviren Gs’li oyuncular gerçekten bir tebriği hak ediyor.

     3.lük maçında ise Ekaterinburg Fransa Şampiyonu Bourges’i 80-60 yendi. Tabi GS-FB derbisini izlemeye gelen Ekaterinburg’lular oldukça üzgündü. Ancak oldukça keyifli geçen final maçında her top için yapılan mücadele en azından bilet ücretlerini telafi etmiş olduJ

ukara902@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder