23 Nisan 2014 Çarşamba

Olympiakos da devam dedi

        Euroleague play-off serisi dördüncü maçında Olympiakos Real Madrid’i üstün bir oyundan sonra 71-62 ile yenerek seriyi 2-2 yaptı ve Madrid’e tekrar gitme şansını yakaladı.
               

Maçın Hikayesi
               
                Olympiakos maça hızlı başladı, dışardan sayı bulamasalar da Mantzaris’in ekstra katkısıyla üç dakika sonunda skoru 6-2 yaptı. Bu dakikadan sonra Rudy Fernandez’in oyuna ağırlığını koymasıyla üstünlüğü ele alan Real Madrid 8.dakikada farkı 6 sayıya kadar çıkardı: 10-16 Çeyrek sonunu iyi oynayan taraf ise Olympiakos oldu: 15-16
                Yaklaşık iki dakika boyunca sayı olmadıktan sonra dış şutların girmeye başlamasıyla Olympiakos farkı açmaya başladı. Mükemmel savunma yaparak Real Madrid’e de basket şansı tanımadılar ve 18.dakikada skor 32-21 oldu. Maça 0/6 üçlük isabetiyle başlayan Olympiakos ilk yarının geri kalan bölümünde 5/10 ile üçlük attı. Real Madrid ikinci çeyrekte toplam iki tane saha içi bulabilen Real Madrid devreyi 37-30 ile geride kapattı.
               
                İkinci yarının başında Mirotic’i kullanan Real Madrid karşısında Spanoulis’e dayalı yanlış hücumlar yapan Olympiakos farkı erimesine engel olamadı. 47’de rakibini yakalayan Real Madrid son çeyreğe 49-47 ile geride girdi.
                Son bölümün başında Sergio Rodriguez’le beraberliği yakalayan Real, Dunston’ı durduramadı ve arka arkaya sayılar yerken, rakip pota altında da etkili olamadı. Olympiakos son dakikalarda farkın 4 sayının altına inmesine izin vermedi ve hakettiği galibiyeti aldı.

               



İstatistikler
                Olympiakos’ta Bryant Dunston 13s-5r-2a-1b ile maçın yıldızı oldu. Spanoulis 12s-6r-7a ile oynadı ama çok kötü bir şut yüzdesiyle oynadığını da belirtelim. Mantzaris 10s-3r-6a ile oynarken Lojeski 13s-3r ile oynadığı ve son çeyrekte attığı 2 üçlükle yıldızlaştı.
                Real Madrid’de Rudy Fernandez 18s-8r, Tremmell Darden 10s-6r ile oynarken takımın geri kalanı yokları oynadı, çok düşük bir şut yüzdesiyle oynadılar.


Genel Yorum
                Sezon başından beri Real Madrid için neler yazılmıştı hatırlayalım: ‘’Real Madrid süper oynuyor.’’ , ‘’Real Madrid Euroleague’in çok büyük favorisi’’ vs. vs. Zalgiris gibi, Anadolu Efes gibi takımlara 30 sayı fark atmakla büyük takım olunmuyor. Real Madrid sezon başından beri ortadaki tek maçı alabildi, o da Maccabi deplasmanıydı. Bu seri başladığında ve durum 2-0 olduğunda da Real Madrid göklere çıkarılırken, Olympiakos yerin dibine sokuluyordu. Şimdi ne oldu? Olympiakos iki maçı da alıp Cuma günü final maçı oynamaya hak kazandı. Şimdi Olympiakos ‘süper takım’ iddiasında değilim. Ne kadar kırılgan oldukları ortada, Yunanistan’daki ortam olmasa bu maçı kazanmaları da zordu ama Real Madrid’in de ne kadar kırılgan olduğunu gördük.

                 





               

                sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder