27 Nisan 2014 Pazar

Galatasaray Odeabank şampiyonluğa yakın

           Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisi 2.maçında Galatasaray Odeabank konuk ettiği Fenerbahçe’yi 69-59 ile yenerek final serisinde 2-0 öne geçti.
               

Maçın Hikayesi
               
                Fenerbahçe bana göre hata yaparak maça Angel McCoughtry yerine Isabelle Yacoubou-Ivana Matovic ikilisiyle başladı. Matovic’in maçın başlarında bulduğu 6 sayıyla skorda dengeyi sağlayan Fenerbahçe Matovic’in yavaşlamasıyla oyundan düştü. 6-6 ile geçilen ilk 3 dakikadan sonraki altı dakikada Galatasaray 11-0’lık bir seri yakaladı. Bu seride Galatasaray’da Zellous-Şebnem-Sancho hücumlarda etkili oldular.
                Galatasaray 12.dakikada farkı 12 sayıya kadar çıkardı: 22-10 Bu dakikadan sonra Angel’ın devreye girmesiyle toparlanan Fenerbahçe farkı kapattı ve soyunma odasına 32-31’lik Galatasaray üstünlüğüyle gidildi.

                İkinci devrenin başında Fenerbahçe üstünlüğü ele alsa da Galatasaray yabancılarının öncülüğünde skorda üstünlüğü geri aldı. Fenerbahçe ise Quanitra’nın skorer oyunuyla skorda dengeyi sağladı ve son çeyreğe 48-48’lik eşitlikle girildi.
                Son beş dakikaya girilirken skor 57-52 olduktan sonra Fenerbahçe oyundan düştü, Galatasaray oyunu adeta şova çevirdi ve maçı 69-59 ile kazandı.

               



İstatistikler

                Galatasaray’da Sancho Lyttle 16s-8r-2a ama 5tk ile oynadı. Zellous 14s-7r-2a ve Kelsey Bone 12s-6r ile oynadılar. Işıl Alben 10s-6r ama 0a/2tk ile oynadı.
                Fenerbahçe’de Angel 15s-6r-3a, Cappie 11s-4r, Quanitra 15s-8r, Yacoubou 8s-11r-2a ile oynadılar. Birsel Vardarlı ise etkisiz bir maç çıkardı.


Genel Yorum
               
                Galatasaray maça beklediğim tempoda başladı, Fenerbahçe ise ilk beşte Angel’ı tercih etmeyerek önemli hata yaptı. Angel daha sonra oyuna girip skoru dengeledi ama Işıl-Birsel eşleşmesinde Birsel üstünlüğü ele alamayınca Galatasaray oyunu forse etti. Bugün tribünleri dolduran Galatasaray taraftarları da galibiyette önemli bir faktördü.

               


               

                sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder