12 Nisan 2014 Cumartesi

Beşiktaş zor da olsa...


                Beko Basketbol Ligi’nde 26.hafta maçları Cumartesi günü başladı. Play-off mücadelesinde yer alan üç takım da farklı sahalarda maçlarını oynarken, günün karlı takımı Tofaş oldu.
                Sırasıyla inceleyelim…

Beşiktaş Integral Forex 94 – 91 Royal Halı Gaziantep
                
                Beşiktaş’ta yabancı sınırlaması nedeniyle Colton Iverson tribüne çıkmak zorunda kalırken ilk beş Perkins-Lofton-Caner-Bajramovic-Ruzic şeklinde oluştu. Gaziantep’te ise Borovnjak tekrar formasına kavuşurken maç boyunca sadece 8 oyuncu 5 dakikanın üzerinde süre alabildi.
                Maç iki takımın maçlarında görmeye alışık olduğumuzun aksine yüksek tempoda başladı. Pota altında Oliver Stevic oyunu domine ederken ilk 2 dakikada skor 3-6 oldu ve bu Gaziantep’in maçtaki tek üstünlüğü oldu. Takımının ilk 9 sayısının 6’sını üreten Kenan Bajramovic’in önderliğinde toparlanan Beşiktaş ilk çeyreği 23-20 ile önde tamamladı.
                İkinci çeyrekte Doron Perkins-Ryan Broekhoff’un önderliğinde farkı açmaya başlayan Beşiktaş karşısında Gaziantep disiplinli oyunu ile maç içinde kaldı. Devre sonunda 47-39 ile Beşiktaş maçtaki en büyük farkı yakaladı.
                Maçın ikinci yarısı Beşiktaş’ın farkı açması-Gaziantep’in farkı kapatması şeklinde geçti. 23.dakikada 54-41, 30.dakikada 71-57 ve 35.dakikada 86-75 ile farkı açan Beşiktaş karşısında Gaziantep farkı her seferinde kapattı. Maç sonunda ise isabetsiz şutla galibiyet Beşiktaş’ın oldu.
                Beşiktaş’ta Chris Lofton 22 sayı-3 ribaund-2 asist-3 top çalmayla oynarken 4/6 üçlük attı. Ruzic 15 sayı-7 ribaund ve Doron Perkins 19 sayı-7 ribaund-6 asistle oynadılar.
                Gaziantep’te Barış Ermiş 21 sayı-8 asist ve Borovnjak 26 sayı-3 asistle oynadılar.
                Maçın en ilginç istatistiği de ribaundlarda Beşiktaş’ın 37-13’lük ezici üstünlüğüyle oluştu.
               



               
TED Ankara Kolejliler 79 – 99 Banvitspor
                
               Haftanın zorlu geçmesi muhtemel maçlarından biri olarak gözüken maçta lider Banvit baştan sona üstün bir performans ortaya koydu. Maçın dört çeyreğinde de rakibinden üstün olan Banvit rahat bir galibiyete ulaştı. Banvit’in kadrosunda Prepelic/Aminu değişikliğinin yapıldığını belirteyim.
                Banvit’te kısa süre alan Sammy Mejia 14 sayı-8 ribaund-5 asist-1 top çalma-2 blokla etkileyici bir performansa imza attı. Cevher Özer 5/9 üçlük isabeti ile 19 sayı-5 ribaundla oynadı.
                TED’de Vladimir Golubovic 20 sayı-11 ribaund, Clay Tucker 10 sayı-5 asistle oynadılar. Gardlar ve yerli oyuncular katkı vermeyince yenilgi kaçınılmaz oldu.







Mersin BŞB 83 – 89 Tofaş
                Mersin maça iyi başladı ve devre sonunda 11 sayı farkla öndeydi, 3.çeyrekte maça ağırlığını koyan Tofaş önemli bir deplasman galibiyetine imza attı.
                Tofaş’ta Marcus Denmon 6/10 üçlük isabeti ile 31 sayı-4 ribaund-3 asistle oynadı, Evren Büker ise 13 sayı-12 asistle maçı tamamladı.
                Mersin’de Kelly Hasbrouck 21 sayı-6 top çalmayla oynarken Ali Karadeniz de 20 sayı-9 ribaund yaptı.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder