19 Nisan 2014 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi’nde sürpriz yok

           Beko Basketbol Ligi’nde Cuma-Cumartesi günleri 27.haftanın ilk maçları oynandı. Büyük sürprizlerin olmadığı haftada haftanın en güzel maçını da izleyememiş olduk. Maçları inceleyelim…

Fenerbahçe Ülker 84 – 62 Trabzonspor MP
                Fenerbahçe Ülker maça Berk-Melih-Bojan-Kleiza-Oğuz şeklinde oluşan beşiyle başladı. İlk dakikalarda Fenerbahçe Ülker’in top kayıplarını Tutku Açık-Kirk Penney gibi tecrübeli oyuncularını kullanarak değerlendiren Trabzonspor maça iyi başladı. Özellikle Stoll’un Berk karşısındaki üstünlüğü Trabzonspor’a ivme kazandırdı ve ilk çeyreği 16-17 ile önde bitirdiler.
                12.dakikada 18-24’le maçtaki son üstünlüğünü sağlayan Trabzonspor’a karşı Fenerbahçe’de önce Oğuz Savaş, sonra da Nemanja Bjelica devreye girdiler. 6 dakika içinde 14-2’lik bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker devreyi 37-31 ile önde geçti.
                İkinci devreye iyi başlayan Fenerbahçe Ülker bir daha arkasına bakmadı ve maçı farklı kazandı.

                Fenerbahçe Ülker’de 16 s-8 r ile oynayan Nemanja Bjelica takımının en skorer oyuncusu oldu. Oğuz Savaş da 15s-8r-3a ile iyi bir maç çıkardı. Trabzonspor’da ise Jerome Randle 21 sayı üreterek maçın en skorer oyuncusu oldu. Bir oyun kurucu olmasına rağmen hiç asist yapamadı ve takımını yönetemedi.
                Toplam şutlarda Fenerbahçe Ülker %60 başarı sağlarken, Trabzonspor da %32 ile başarısız bir istatistik sağladı.
               
               


Aliağa Petkim 50 – 91 Beşiktaş IF

                Bu maç için fazla bir şey söylemeye gerek yok. Beşiktaş maçı baştan kopardı, bu hafta yabancı sınırlamasına Doron Perkins takılmıştı. Onun yokluğunda Kartal Özmızrak süre aldı ve aldığı sürede çok iyi işler yaptı. Pivot Onur Çalban da beklenen performansı gösterdi.




Royal Halı Gaziantep 95 – 92 Pınar Karşıyaka

                Günün en heyecanlı maçı Gaziantep’te oynandı. Gaziantep üç uzatma sonunda maçı kazanarak play-off iddiasını sürdürdü. Gaziantep’te Barış Ermiş fazla süre oyunda kalamazken Bremer ve Can Uğur Öğüt maçın etkili isimleri oldular. Öğüt 18s-6r-5a ile çok etkili oldu. Karşıyaka’da Dixon’ın çok etkili olamadığı günde Batista-Diebler etkili oldular, Diebler 20s-4r ile oynadı.



Torku Konya SÜ 98 -75 TED Ankara

                Haftanın en ilginç sonuçlarından biri Konya’da ortaya çıktı. Konya, Mersin’in de kaybettiği günde iyi bir sonuç aldı ve TED Ankara da Eurocup’tan elendikten sonra yaşadığı formsuzluğun dibine vurdu. Konya’da geçen hafta da iyi oynayan Troy de Vries bu hafta da takımının en iyisi oldu. 30s-5r-5a ile oynadı ve Sean Williams da 10s-12r-3a-2blok ile ona eşlik etti. TED’de ise gardların formsuzluğuna Vlad Golubovic de katıldı.



Türk Telekom 79 – 74 Mersin BŞB

                Türk Telekom sıçramasına devam ediyor. Zayıf rakipleri karşısında beklenenden zor da olsa maçı kazanmayı başardılar. Manny Harris 24s-5r-5a ile oynadı.





twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder