17 Nisan 2014 Perşembe

Türkiye Kupası: Antalyaspor-Eskişehirspor ve final öncesi

       Öncelikle ilk defa yazmış olduğum bu köşeden siz okuyucularımı selamlıyorum. 
Kadrolara bakıldığında , Antalyaspor'un hem ligde düşme potasında olması hem de ilk maçın vermiş olduğu avantaj (0-1) nedeniyle idealden daha uzak, Eskişehirspor'un ise bir Ertuğrul Sağlam klasiği olan kontrollü oyun ve fiziki gücü ön plana çıkaran anlayışa sahip ( kendine göre ideal) bir onbir ile sahaya çıktığını gördük. 
      İlk yarım saatte Diarra'nın 2, Murat Duruer'in 1 defa olmak üzere 3 defa karşı karşıya pozisyon yakalayan Antalyaspor golü bulamasa da kontrolü elinde tuttu. 30.dakikadan sonra ise Ertuğrul Sağlam'ın takımı o sıkıcı pas oyunu ile pozisyon olmasa da oyun üstünlüğünü ele aldı. Tam Eskişehirspor oyunu tutmaya başlamışken Kamil, Sezgin,Akaminko üçlüsünün ve kaleci Boffin'in hatası Antalyaspor'a golü ve tur avantajını getirdi. 
       İkinci yarı ise Ertuğrul Sağlam'ın Özgür değisikliği, yani hatadan dönmesi, sonrasında ise bu yıl sık sık yedek bırakıp hakkını yediği Necati'yi oyuna alıp sonrasında  Emre Güngör'ün klasik sakarlığı ıle skorun eşitlenmesi ile başladı. Kamara'nın attığı gol ile artık tamamen maçtan kopan Antalyaspor haftasonu oynayacağı kritik maçın antremanına da 61. dakikada başlamış oldu. Takımdaki tek yeteneği üst düzey olan santrafor olan Necati'nin attığı yetenek isteyen 3. Gol ise finali tasdikleyen gol oldu. 

Final değerlendirmesi 
Final aslına bakılırsa Eskişehir için hedef, Galatasaray için ise kazanılması gereken bir hedef. UEFA Kupası'na katılmayı başarmış olan Eskişehir tabi ki  uzun yıllar sonra yakaladığı bu şansı kullanıp kupayı almak isteyecek ama Galatasaray Drogba'nın uzun sürecek gibi görünen sakatlığı sonrası dahi (!) teknik direktör Mancini'nin oynatmaya çalıştığı ve Galatasaray genlerine hiç uymayan 4-5-1 sistemini Drogbasız oynayabileceğini Bursaspor önünde gösterdi. Sneijder, Burak ve Selçuk'un sahaya ağırlıklarını koymaları ile Galatasaray sezonu kurtarma ve önümüzdeki yıl Süper Kupa derbisi geleneğini sürdürme adına çok önemli bir adım attı. Finalde Galatasaray'ın en büyük avantajı final maçı oynama ve kazanma tecrübesi olacak. Ligde iddiası bulunmaması ve kupayı alıp son elemeden (play off) Avrupa ligine katılmayı istemesi de finalde Eskişehirspor için ekstra motivasyon kaynakları olacaktır.
Detaylı değerlendirmeyi finalden hemen önce yapacağım. 
Eleştiri ve önerilerinizi emreyildiz5087@yahoo.com.tr mail adresine yapabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder