13 Nisan 2014 Pazar

Zorlu maç Pınar Karşıyaka’nın

              Beko Basketbol Ligi 26.haftanın son maçlarında Pınar Karşıyaka ve Uşak Sportif maçlarını kazandılar. Haftanın en zorlu karşılaşmasında Pınar Karşıyaka bir ara 9 sayı farkla geriye düştüğü maçta lig ikincisi Fenerbahçe Ülker’i 83-74 ile yenmeyi başardı.
                Sırasıyla inceleyelim…

Pınar Karşıyaka 83 – 74 Fenerbahçe Ülker
                Fenerbahçe Ülker’de Emir Preldzic’in de kadroya alındığı maça iki takım da tam kadro olarak çıktı. Pınar Karşıyaka maça çok hızlı başladı, Diebler&Batista’nın etkili oyunlarıyla 3.dakikada skor 13-4 oldu. Bu dakikadan sonra Bo McCalebb ve Linas Kleiza’nın etkili oyunlarıyla 4-12’lik bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker farkı kapattı. İlk çeyrekte iki takım da çok yüzdeli şut kullanırken, top kayıpları daha fazla skor olmasını engelledi. İlk çeyrek 21-19 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile geçildi.
                İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf ise Fenerbahçe Ülker oldu. Takımının ilk 28 sayısının 13’üne imza atan Kleiza’nın önderliğinde 0-10’luk bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker 21-29 ile öne fırladı. İlk dört dakikada skor üretemeyen Pınar Karşıyaka’da Bobby Dixon devreye girdi ve skor 31-31’de dengelendi. Alışageldiğimiz üzere Ufuk Sarıca’ya çalınan teknik faul sonrası Emir Preldzic arka arkaya dört tane turnike basket buldu ama Jon Diebler’ın son saniye üçlüğüyle soyunma odasına giderken fark açılmadı, 39-40
                İkinci yarı pivotların karşılıklı basketleriyle başladı. Skor 53-52 olduktan sonra Barış Hersek-Luka Zoric pozisyonu sonrası sahaya yabancı maddeler atılmaya başlandı ve oyun kısa bir süre duraksadı. Oyun tekrar başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika içinde 22-10’luk bir seri yakalayan Pınar Karşıyaka maçı kontrol etti.  Maç sonunda kriz yaşamayan Pınar Karşıyaka İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de de Fenerbahçe Ülker’i yenmeyi başardı.

               Pınar Karşıyaka'da Esteban Batista 22 sayı-14 ribaund, Jon Diebler 7/8 üçlük isabetiyle 23 sayı-3 ribaundla oynadı. Fenerbahçe Ülker'de Luka Zoric 13 sayı-10 ribaund-3 blok ve Linas Kleiza 14 sayı-4 ribaundla oynadılar. Fenerbahçe Ülker maça 3/4 üçlük isabetiyle başladıktan sonra 5/15 üçlük isabeti bulabildi. 
               
               


Uşak Sportif 91 – 78 Torku Konya SÜ

                Sezonun en önemli takımı olarak gördüğüm Uşak Sportif kendi sahasında uzun süre zorlanmasına rağmen Torku Konya Selçuk Ünv.’ni son çeyrek performansıyla geçmeyi başardı.
                Konuk takım maça iyi başlamasına rağmen 33-15’lik son çeyrek skoru maçı evsahibi takıma kazandırdı.
                Uşak’ta Josh Carter 23 sayı-7 ribaund-3 asist-2 top çalma-2 blokla muhteşem bir maç çıkardı. Orhan Hacıyeva 20 sayı-4 ribaund ve Chris Warren 17 sayı-6 asistle katkı verdiler. Konya’da Troy Gillenwater çok başarılı şut yüzdesiyle 34 sayı üretti ve 7 de ribaund aldı.  





twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder