25 Nisan 2014 Cuma

CSKA Moskova güle oynaya final-four’da

           Euroleague play-off serisi son maçında CSKA Moskova baştan sona üstün götürdüğü maçın sonunda Panathinaikos’u 74-44 ile yenerek seriyi 3-2 kazandı ve final-four’a katılmaya hak kazandı.
               

Maçın Hikayesi
               
                CSKA Moskova’da Milos Teodosic kadroda yer aldı ama maça ilk beşte başlamadı. İki takım da maça çok iyi savunma yaparak başladı, CSKA takımın ilk 5 sayısının 4’ünü üreten Kaun’un skordaki etkinliğiyle öne fırladı ve 6.dakikada 11-4 ile öne geçti. İlk çeyrek 18-10 bitti.
                İkinci çeyreğin hemen başında Teodosic’in bulduğu üçlükle fark ilk kez çift hanelere çıktı. Panathinaikos’ta Loukas Mavro.’in devreye girmesiyle fark kapandı. CSKA’da kısalar Weems-Fridzon’un devreye girmesiyle ibre tekrar evsahibine döndü, PAO’da oldukça düşük bir yüzdeyle şut atınca fark açıldı: 35-21 (devre)

                İkinci yarının başında PAO biraz daha iyi gözüktü ama Kaun-Teodosic ikilisinin etkili oyunlarıyla farkı açan CSKA ilk kez 26.dakikada farkı 20 sayının üstüne çıkardı: 48-27 Üçüncü çeyrek 54-33 ile sona erdi. Son bölüm ise formalite icabı oynandı, farkı azaltamayan PAO ‘buraya kadar’ dedi.

               



İstatistikler

                CSKA’da Sasha Kaun 18s-9r-2b ve Viktor Khryapa 10s-6r-5a-3b ile oynadılar. Sakatlıktan dönen Teodosic maçı 7s-1r-3a ile tamamladı.
                PAO’da James Gist 11s-3a ile oynarken Diamantidis 0s-2r-4a-2tk ile vasatın altında bir maç çıkardı.


Genel Yorum
                CSKA Moskova’da seri boyunca göze batan en önemli nokta; Teodosic’in yokluğunda Jackson’ın sorumsuz oyunu, Weems’in de ona yeteri kadar yardımcı olamaması idi. Özellikle Atina’daki maçlarda bu eksiklik göze çarptı. Bugün takım ne zaman sıkışsa Teodosic devreye girdi ve takımı oynattı. Aaron Jackson da daha akıllı oynadı ve oyuna önemli katkılarda bulundu. Panathinaikos’ta ise Diamantidis vasat geçirdiği sezonu yine vasat bir oyunla tamamladı. Diamantidis etkisiz oynarken, Ukic-Curry-Wright da vasatı aşamayınca PAO’nun maç kazanması çok zor.Atina’daki ortam olmasa Panathinaikos seriyi buraya taşıyabilir miydi bilinmez ama tam kadro oynayan CSKA Moskova’ya normal şartlarda kafa tutmaları zor.  

                 





               
                sahinarif88@hotmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder