19 Nisan 2014 Cumartesi

Eserinle gurur duy Ünal Aysal !

          Galatasaray yine futbol dehası (!) Mancini'nin harika dizilişi ve özellikle Ceyhun olmak üzere oluşturduğu mükemmel ötesi 11 (!) ile maça başladı. Hafta içinde iyi sonuç aldığı kadroyu rotasyon tutkusu yüzünden bozan kurt (!) hoca, henüz maçın başında eksik kalan takıma en ufak bir müdahalede dahi bulunmadı. Kasımpaşa bu devrede kaleci Muslera'yı iki defa daha geçmesine rağmen çizgi üzerindeki Melo ve Semih'i geçemeyince skor 1-0da kaldı. Erken yapılacak olan Eboue-Telles ve Emre Çolak-Ceyhun değişikliklerinin maçı Galatasaray lehine çevirmesi muhtemeldi fakat rakip önde iken kalecisine oyunu ağırdan almasını söyleyen Mancini'den bunları beklemek bir hayal... Hakem Cüneyt Çakır da kendisinden beklenen rezalet performansa daha 6.dakika'dan başlayarak bizleri yine yanıltmadı. İlk yarıyı şansının yardımıyla 1-0 geride kapatan Mancini ikinci yarıya aynı kadro ile başladı. Umut'un egoistçe kaçırdığı pozisyonun ardından ikinci golü de yedi. Top yapması, rakibi sıkıştırması ve en önemlisi gol bulması gereken bir maçta değişikliklerini ısrarla defansa yönelik yapan Mancini bir kez daha kötü değil, rezalet bir hoca olduğunu tüm dünyaya kanıtladı. Iki hafta önce Fenerbahçe 10 kişi iken korkusundan maçı nasıl bitireceğini şaşıran ve ben dahil olmak üzere yaklaşık 10000 kişinin maç bitmeden stadı terketmesine neden olan, derbi galibiyetini dahi taraftarına yaşatmayan Mancini'nin Galatasaray taraftarının iyi futbolla gelen sonucu görmek istediğini anlamasını beklemek tamamen bir hayal ürünü gözüküyor. 
Maçın kalanı ise Scarione ve Yalçın'ın iki golüyle ve çok rahat bir oyunla Kasımpaşa'nın 4-0 üstünlüğüyle bitti. 

Galatasaray için kurtuluş yolu ne ?
Bu sezon 2.olmak Galatasaray için Şampiyonlar Ligi'ne direkt vize demek. Peki böyle bir yönetim tarzıyla gelecek ne olur dersek karşımıza dev bir soru işareti çıkıyor. Galatasaray eğer gelecek yıllarda başarı istiyorsa kendi genlerine uyacak bir hoca ve yönetimle yola devam etmek zorundadır. Türkiye'de Aziz Yıldırım'ın başlatmış olduğu 'diktatör yönetici' örneğinin en yakın temsilcisi Ünal Aysal ve yönetimi Fatih Terim kararı sonrasında kendine gayet güveniyordu fakat plânı yapılmadan sadece kendi egosunu tatmin etmek amaçlı yaptığı bu hamle Galatasaray'ı sene başında hiç beklemediği bir krize sürükledi. Bundan sonra tek kurtuluş yönetim ve teknik ekibin istifası, Ali Dürüst başkanlığında bir ekibin başa geçmesi olacaktır. Bir söz de Fatih Terim muhaliflerine: sene başında harika bir 30 dakikadan sonra Real Madrid'den ( Schalke'ye de 6 atan) 6 gol yiyen hoca Galatasaray'a yakışmıyor diyenler. Alın size Kasımpaşa'dan 4 gol yiyen Mancini ! Tepe tepe kullanın ...

Yarın derbide bir Galatasaray taraftarı olarak Beşiktaş'a sonsuz başarılar diliyorum ve Fenerbahçe'yi de şampiyonluğundan ötürü kutluyorum. Bu başarı dileğimde tamamen güzel günler görebilmek adına sezonu olabilecek en kötü pozisyonda bitirmek ve yönetim teknik ekip değişikliğini görebilmek. 
Yazı hakkında eleştiri ve önerilerinizi emreyildiz5087@yahoo.com.tr mail adresine yollayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder