20 Nisan 2014 Pazar

Galatasaray buraya kadar

           Euroleague play-off turu üçüncü maçında Barcelona deplasmanda Galatasaray’ı 75-78 ile yenerek seriyi 3-0 kazandı ve final-four biletini alan ilk takım oldu.  
               

Maçın Hikayesi
               
                Maça Carlos Arroyo’yla başlayan Galatasaray LH karşılıklı basketlerle geçilen ilk dakikalardan sonra kontrolü ele aldı ve Carlos Arroyo-Zoran Erceg-Furkan Aldemir üçlüsünün hücumdaki etkinliğiyle farkı 9.dakikada 10 sayıya kadar çıkardı: 23-13
                23-15’le biten ilk çeyrekten sonra ikinci çeyreğin başında Barcelona Sada-Pullen ikilisini kullanarak farkı eritti. 18.dakikada farkı 1 sayıya kadar indiren Barcelona’ya karşı son dakikaları iyi oynayan Galatasaray devreyi 40-35 ile önde bitirdi.

                İkinci yarıya iyi başlayan Barcelona 27.dakikada 49-49 ile skorda eşitliği yakaladı. Barcelona çeyreği 52-53 ile önde kapatmayı başardı.
                Son çeyrek de maçın geneli gibi oldukça çekişmeli geçti. Son 7 dakikaya 57-57’lik eşitlikle girilirken bu dakikada Marcelinho Huertas oyuna ağırlığını koydu ve Barca bitime 5 dakika kalana skoru 60-67 yaptı. Bitime 2 dakika kala skoru 68-68 yapan Galatasaray arkasından gelen basketle de öne geçti. Son dakikalarda Joey Dorsey’nin bloğu-Brad Oleson’un top çalması derken serbest atış çizgisinde de önemli hatalar yapmayan Barcelona öne geçti. Son saniyede Manuchar Markoishvili’nin orta sahadan attığı top kısa kalınca Galatasaray Euroleague’e veda etti.

               





İstatistikler
                Barcelona’da Marcelinho 16s-4-2a, Brad Oleson 13s-3 r ile oynadılar. Huertas’ın takımı çok iyi yönetemediğini, Oleson’ın da 0/5 üçlük attığını belirteyim.
                Galatasaray’da Arroyo 21s-4a ile oynarken Zoran Erceg 19s-2r-3a ve Milan Macvan 11s-4r-2a ile etkili oldular.


Genel Yorum
                Bu maç Top16’in ilk haftalarında oynanan Fenerbahçe Ülker-Barcelona maçına çok benzedi. Navarro’nun yokluğu, oluşan skor, vs. Galatasaray bu seriyi Barcelona’da oluşan skorlarla hemen hemen kaybetmişti ama takımın özgüvenini tekrar kazanması adına böyle bir maç oynamak önemliydi. Arroyo’nun da sağlıklı ve formda olduğunu görmek önemliydi.

                 






               
                sahinarif88@hotmail.com

                twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder