23 Nisan 2014 Çarşamba

Messina boşuna korkmamış: Panathinaikos geri döndü

        Euroleague play-off serisi dördüncü maçında Panathinaikos CSKA Moskova’yı uzatmada 73-72 ile yenerek seride durumu 2-2 yaparak seriyi tekrar Moskova’ya taşıdı.
               

Maçın Hikayesi
               
                Panathinaikos maça taraftar desteğini de arkasına alarak hızlı başladı. Khryapa’nın ilk iki hücumdaki asistleri sonrası CSKA hücumu tıkandı ve Maciulis’in skora katkı vermesiyle Pana 5.dakikada öne fırladı: 10-4 Yedinci dakikada 17-8 ile maçtaki en büyük farkı yakalayan Pana rakibinin toparlanmasına engel olamadı ve 13.dakikada rakibine yakalandı: 24-25 Pargo’nun devreye girmesiyle öne fırlayan CSKA kendileri adına maçın en büyük farkını 18.dakikada yakaladı: 32-38 Çeyrek sonunda 5 sayılık bir seri yakalayan Panathinaikos soyunma odasına farkı kapatarak gitti:     37-38

                İkinci yarıya CSKA iyi başladı ama karşılığında 9-1’lik bir seriyle Panathinaikos skorda üstünlüğü yakaladı: 51-47 (27.dk) Son çeyreğin başında Micov’un üçlüğü sonrası Mavrokefalidis’in arka arkaya sayılarıyla 8-0’lık bir seri yakalayan Panathinaikos son 3 dakikaya 63-54’lük üstünlükle girdi. Son bölümde ise Sonny Weems şov vardı. Weems’in iki üçlüğü-bir ikiliği ve arada Diamantidis-Maciulis’in kaçırdığı şutlarla CSKA Moskova farkı bir sayıya kadar indirdi. 5 saniye kala Roko Ukic’in kaçırdığı serbest atış ve arkasından Vitaly Fridzon’un bulduğu basketle normal süre 64-64 berabere bitti.

               
                Uzatma bölümünün ilk dört dakikası maçın son dakikaları gibi geçti. Ukic’in hataları, Weems’in basketleri, Diamantidis’in kaçırdığı şutlar sonrası son 40 saniyeye girerken skor 68-71 oldu. Son 40 saniye ise Euroleague tarihinin en heyecan verici bölümlerinden birine sahne oldu. Fotsis’in üçlüğü sonrası Sonny Weems şutunu kaçırdı, sonra Diamantidis 2/2 attıktan sonra Weems serbest atışı kaçırdı ama ribaundu alan Diamantidis topu elinden kaçırdı. Son olarak Weems hatalı yürüme yapınca maç Panathinaikos’un oldu.

               



İstatistikler
                Panathinaikos’ta Dimitris Diamantidis bu sezon boyunca olduğu gibi vasat bir gece geçirdi.   7s-4r-6a ile oynarken 1/10’le şut attı ve 4 de top kaybetti. Maciulis 15s-5r-2a ile oynarken Lasme de 14s-5r ile oynadı.
                CSKA’da Micov 15s-5r-2a ile oynarken Weems 14s-2r-2a ile oynadı ama maç boyunca kötü şut attı ve 5 tane top kaybı yaptı.


Genel Yorum
                Seri 2-2 oldu, iki takım da birer rahat maç kazandılar ve birer tane de uzatmada biten maç kazandılar. Panathinaikos bu maçı ‘vasat Diamantidis’le kazandı. CSKA Moskova ise Teodosic olmadan adeta oyun kurucusuz oynuyor, Pargo-Weems sadece maçın kısa dönemlerinde etkili olabiliyorlar, Hines-Krstic son maçta da bu maçta oynadıkları gibi oynarsa CSKA’nın işi çok zor Cuma günü.

                 






               
                sahinarif88@hotmail.com

                twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder