21 Nisan 2014 Pazartesi

ATP Barcelona başlarken

            ATP 500 Barcelona turnuvası başlarken turnuvaya katılan oyuncuları ve tablonun üstünden başlayarak muhtemel çeyrek final yollarını inceleyelim…

            Diğer toprak kort turnuvalarında olduğu gibi burada da son yıllarda Rafa Nadal’ın hegemonyası var. 2005’ten bu yana Rafa Nadal -2010 hariç- tüm yıllarda turnuvayı kazandı. Nadal’ın olmadığı 2010 turnuvasını ise bir başka İspanyol Fernando Verdasco kazanmıştı.


            Tablonun en üstünde Rafael Nadal yer alıyor. Monte Carlo’dan hayal kırıklığıyla ayrılan Nadal’ın önünde İspanyollar var. Üçüncü turda Feliciano Lopez, çeyrek finalde de Almagro-Verdasco maçının galibiyle oynaması muhtemel. Marsel İlhan’ın da Verdasco tarafında yer aldığını belirteyim.

            İkinci çeyrek finalde muhtemelen Fognini ile Janowicz karşılaşacaklar. İki tenisçi de geçen hafta kötü performanslara imza atmıştı. Janowicz’in çeyrek final öncesi Kohlschreiber’ı da geçmesi gerekiyor.


            Üçüncü çeyrek finalin favorileri Tommy Robredo ve Kei Nishikori. Robredo daha önce 2006’da bu turnuvada final görmüştü.

            Tablonun en altında yer alan 2 numaralı seribaşı David Ferrer. Ferrer’in muhtemel çeyrek final rakibi de Dolgopolov-Gulbis maçı sonunda belli olacak. Ferrer’in de bu turnuvada dört kez Rafa Nadal’a finalde yenildiğini hatırlatalım.




sahinarif88@hotmail.com

twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder