17 Nisan 2014 Perşembe

Kaydadeğer Gelişme: Curtis Jerrels

            5 Şubat 1987 doğumlu Curtis Jerrels ülkemize yabancı bir isim değil. Euroleague’de 2011-12 sezonunda Fenerbahçe Ülker forması giyen, ertesi sezon da Beşiktaş forması giyen Jerrels bugünlerde EA7 Milano formasıyla harikalar yaratıyor. Kendisini kısaca tanıtalım…

            Curtis Jerrels Baylor’dan mezun olduktan sonra NBA’de oynamak istedi ama Spurs-Hornets takımlarını etkileyemedi ve NBA’de hiç forma giyemedi. NBA hayaline ara veren Jerrels Avrupa’ya yöneldi ve 2010 Kasım’ında Partizan ile anlaştı. Partizan’da oynadığı dönemde istikrarsızlığı göze çarptı, bir-iki maçta iyi oynasa da sezon genelinde vasatı aşamadı ve önemli Euroleague takımlarını etkileyemedi.

            Haziran 2011’de Fenerbahçe Ülker’le iki yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe Ülker’i Neven Spahija’nın çalıştırdığı dönemde Türkiye’ye gelen Jerrels İstanbul döneminde pek iyi performanslar sergileyemedi. Euroleague’de ortalama 21 dakika süre alıp 8.5 sayı kaydetti, asist-top kaybı ortalaması da dengedeydi. Sezon bitmeden Fenerbahçe’den ayrılıp Murcia’ya gitti ama oradaki ilk maçında da sakatlanarak sezonu kapattı.

            Ağustos 2012’de Jerrels İstanbul’a döndü ve bu kez Beşiktaş’la anlaştı. Jerrels’ın oyun stiliyle Erman Kunter’in uyuşamayacağı açıktı ama Christopher-Falker’la oynayan takıma da Jerrels gard olarak lükstü. Beşiktaş maddi imkanlara/kadroya bakarsak iyi bir Euroleague sezonu geçirdi ve ilk 17 maçın tamamında oynayan Jerrels kariyerinin en iyi istatistiklerine ulaştı. Beşiktaş’ın Jerrels yerine Minard’ı getirmesi hem Beşiktaş için hem de Jerrels için iyi oldu. Sezonun kalan döneminde NBDL’de oynayan Jerrels Ağustos 2013’te Milano’ya geçti.

            Jerrels Euroleague’in ilk turunda üst düzey bir performans sergilemedi ama o da Langford gibi Hackett transferi sonrası vitesi yükseltti. Milano’da Hackett transferi-takım uyumunun artması-Banchi’nin koçluk yeteneklerinin ortaya çıkması olaylarından sonra Top16 maçlarında Jerrels verimlilik puanını yaklaşık 4 puan arttırdı ve başarılı şut yüzdeleriyle 14 maçın 11’inde çift haneli sayılara ulaştı. Dünkü Maccabi maçında 1:55 kalan 84-74 ile önde olan takımını galibiyete taşıyamadı ama 15 sayı-4 ribaund-5 asist ve sadece 1 top kaybıyla kendini ne kadar fazla geliştirdiğini bir kez daha ortaya koydu. Bravo Curtis Jerrels diyelim, bu kadar gelişmesini ben de beklemiyordum.

           











twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder