16 Nisan 2014 Çarşamba

Müthiş maç CSKA Moskova’nın

              Euroleague play-off serisi ilk maçında CSKA Moskova uzatmada Panathinaikos’u 77-74 ile yenerek seride durumu 1-0 yaptı.

Maçın Hikayesi
               
                İlk dakikalar karşılıklı basketlerle geçildikten sonra CSKA Moskova 5.dakikadan sonra 8-0’lık bir seri yakalayarak farkı açtı. İlk çeyrek 21-14’le bittikten sonra CSKA Moskova Kyle Hines’ın etkili oyunuyla 14.dakikada farkı ilk kez çift hanelere çıkardı: 29-18 Panathinaikos’un dışardan sayı üretemediği ilk yarı 40-33 bitti.
                Panathinaikos ikinci yarıya iyi başladı. Diamantidis’in hücumları iyi yönetmesi ve Maciulis’in skorer oyunuyla 7-14’lük bir seri yakalayan Panathinaikos farkı iki sayıya kadar indirdi: 47-45 İlk yarıda 0/7 üçlük atan Panathinaikos’un 5 tane üçlük attığı çeyrek 58-56 CSKA üstünlüğüyle sona erdi.
                Son çeyreğe CSKA Moskova iyi savunmayla başladı ve 2 dakika boyunca sayı yemedi fakat bu süreçte farkı açamadı. Lasme’nin etkili oyunuyla 2-11’lik seri bir seri bulan PAO maçta ilk kez öne geçti ve farkı da açtı: 62-67 (37.dk) Son 1.5 dakikaya girilirken skor 65-69’du ama James Gist’in 1/3 serbest atış atması ve CSKA’nın hücumda etkili olmasıyla fark kapandı ve skor eşitlendi: 72-72 Son saniyelerde önce Panathinaikos çok kötü hücum etti, arkasından Aaron Jackson şansını kullanamadı ve maç uzadı.
                Uzatma bölüm çok düşük tempoda başladı. İlk 2.5 dakikada skor 0-2 olurken sonraki 2.5 dakikada 5-0’la CSKA Moskova galibiyete gitti. Son 2.5 dakikada etkili savunma yaptılar, içerden şut imkanı bulamayan PAO dışardan skor bulmaya çalıştı ama Bramos-Diamantidis dışardan sayı bulamayınca evsahibi maçın galibi oldu.


İstatistikler
                CSKA Moskova’da Sonny Weems 21 sayı-6 ribaund-5 asistle maçın en skorer oyuncusu oldu. Khryapa 17 sayı-11 ribaund-4 asistle etkili oldu. Panathinaikos’da Stephane Lasme 14 sayı-3 ribaund-1 asist-1 blokla etkili olurken Dimitris Diamantidis 10 sayı-7 asistle oynadı ama 2/10 üçlük isabeti ve 4 top kaybıyla hayal kırıklığı yarattı.

Genel Yorum
                Karşılaşma tam olarak beklediğim gibi geçti. İlk yarıda skoru belli bir dengede tutan Panathinaikos son çeyrekte atak yaptı ve başarılı oldu. Son saniyeleri iyi oynayamayarak maçı uzattılar, uzatma bölümünde de skor üretemeyince yenilgiye mahkum oldular. Panathinaikos ikinci maç öncesi ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu göstermiş oldu. Diamantidis-Bramos bu kadar kötü oynarken maçı kazanma noktasına getiren PAO acaba Diamantidis-Bramos iyi oynarken ne yapar?


                Arif ŞAHİN
                sahinarif88@hotmail.com

                twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder