15 Nisan 2014 Salı

Galatasaray'ı alternatifsizlik yıktı

             Euroleague play-off turu ilk maçında Barcelona, Galatasaray’ı 88-61 ile yenerek seride durumu 1-0 yaptı. Serinin ikinci maçı Perşembe akşamı oynanacak.
             
                 Bu maçta uzun süreçte alternatifsiz kadronun başa ne gibi sorunlar açabileceğini gördük. Carlos Arroyo mükemmel bir maç oynarken o sakatlanırken skor 30-32’ydi. Arroyo sakatlandıktan sonra maç sonuna kadar olan sürede skor 58-29 Arroyo sakatlanmasa Galatasaray kazanabilir miydi bilinmez ama sonucun böyle olmayacağı kesin. Başka bir şey daha söyleyeyim, Arroyo devre biterken sakatlanmasa, Arroyo’nun oynayamayacağı dün belli olsa bu maç yine böyle olmazdı.
               



Maçın Hikayesi
             
                Maça iki takım da klasik beşleriyle başladılar. Barcelona maça 0/4 şut atarak başlarken Galatasaray oyuna çok konsantre başladı ve skoru 0-9’a getirdi. Barcelona’nın ilk basketi 2.5 dakika sonra JC Navarro’dan geldi ama ona da Carlos Arroyo cevap verdi. Furkan Aldemir’in de 9 sayılık katkısıyla ilk çeyrek 14-21’lik Galatasaray üstünlüğüyle bitti.
               
               İkinci çeyreğin başında fark tekrar 9 sayıya çıktıktan sonra Galatasaray hücumda bocalamaya başladı. Galatasaray’ın 0/6 şut attığı ve 2 top kaybettiği süreçte Barcelona farkı ancak iki sayıya kadar indirebildi: 23-25 Takımının ilk 31 sayısının 14’üne imza atan Carlos Arroyo rakip takımın oyun kurucu Marcelinho Huertas’a kesin üstünlük sağladı ve Galatasaray farkı tekrar açmaya başladı. Skor 25-31’ken Furkan Aldemir’in iki serbest atış kaçırması ve sonrasında daha kötüsü Carlos Arroyo’nun ayağını burkması sonrası Jacob Pullen’dan iki üçlük basket bulan Barcelona maçta ilk kez öne geçti: 33-32 Devre Ender’in üçlüğüyle sona erdi: 33-35
                
               İkinci yarıda senaryo hemen hemen belli oldu Arroyo’nun sakatlığı sonrası. İkinci yarının hemen başında Joey Dorsey’nin pota altındaki etkinliği-Furkan Aldemir’in iki ribaundu rakiplerine vermesi-hakemlerin devreye girmesi ibreyi Barcelona’ya çevirdi. Brad Oleson’ın da şutlarının girmesiyle farkı açmaya başlayan Barcelona 29.dakikada farkı ilk kez çift hanelere çıkardı:56-46 Son bölümde işi şova çeviren Barcelona rakibinin de oyundan düşmesiyle farkı giderek açtı ve maçı 27 sayı farkla kazandı.




İstatistikler

                Barcelona’da skorerler beklentilerin dışındaki isimler oldu. Bostjan Nachbar 19 sayı üretirken, Brad Oleson 3/3 üçlük isabetiyle 11 sayı-2 asistle oynadı. Ante Tomic 10 sayı-4 ribaund-6 asistle çok yönlü bir oyun oynarken Joey Dorsey 8 sayı-11 ribaund-1 asist-1 top çalma-2 blokla oynadı. Çok az bir süre oyunda kalan Jacob Pullen 11 sayı-1 asistle oynadı.
             
                Galatasaray’da 16:30 dakika süre alan Carlos Arroyo 14 sayı-3 ribaund-2 asistle oynadı. Furkan Aldemir 9 sayı-7 ribaundla oynarken ilk çeyrek dışında skor bulamadı. Zoran Erceg toplamda 7 şut kullanıp sadece 2’sinde isabet bulabildi.
               
               Barcelona üç sayılık atışlarda 12/21 isabet bulurken, Galatasaray üçlüklerde 5/18 isabet sağlayabildi. Barcelona maç boyunca 24 asist yaparken, Galatasaray sadece 7 tane asist üzerinden basket buldu.


Genel Yorum
               
Galatasaray’ın sezon başından beri göze çarpan en büyük eksiği oyun kurucu yedeği idi. Ender Arslan da ‘idare ettiğinde’ sorun olmuyordu. Bugün Carlos Arroyo da sakatlandıktan sonra Ender vasatı aşamadı. Diğer taraftan Zoran Erceg skorda etkili olamadı, Hairston-Markoishvili ikilisinin biri dahi oyunda etkili olamadı. Böyle olunca Barcelona gibi bir takıma karşı koymak güç oluyor.
               
            Carlos Arroyo’nun durumunu kesin olarak bilemiyoruz ama durumunun pek parlak olmadığını gördüm. Buna rağmen Perşembe günkü rövanş maçının bu maçın ikinci yarısı gibi olmayacağını düşünüyorum. Ergin Ataman ikinci maçın öneminin bilincinde ve iki gün içinde takımını çok iyi motive edecektir, bu maçta nelerin yanlış olduğunu da analiz edecektir.                





               
           

           


           






twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder