29 Nisan 2014 Salı

Bu kadarını Ancelotti bile beklemiyordu: 0-4

                Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 1-0’ın rövanşında Bayern Münih ile Real Madrid Allianz Arena’da karşılaştılar.

                Maç Bayern Münih’in baskılı oyunuyla başladı. 5.dakikadan sonra oyunu dengeleyen Real Madrid 16.dakika kazandığı kornerde golü buldu. Modric’in kullandığı köşe vuruşu Sergio Ramos’un kafasıyla buluştu ve ilk gol geldi.

                Bayern Münih daha golün şokunu atlatamamışken dört dakika sonra bu kez Di Maria’nın ortasında topla havada buluşan Ramos kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

                Bu golden sonra hücumu yoğunlaştıran Bayern Münih tüm baskısına rağmen yine gol tehlikesi yaratamadı. 34.dakikada gelişen kontra atakta çok hızlı olan Gareth Bale’in pasında Cristiano Ronaldo takımının üçüncü golünü attı.

                Real Madrid için maçın en kötü anı 39.dakikada oldu. Sarı kart gören Xabi Alonso final maçında oynayamayacak.

                Maçın ikinci yarısında da uzun süre skor değişmedi, topla daha fazla oynayan Bayern Münih rakibinin dengesini bozamadı ve oyunu değiştiremedi. 90.dakikada Cristiano Ronaldo Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonki 16.golünü kaydetti ve skoru ilan etti.

               


                Bayern Münih üstüste iki final oynadıktan sonra bu kez yarı finalde elendi. Real Madrid geçen yılın rövanşını almış oldu. Turnuvayı en çok kazanan takım olan Real Madrid 2002’den bu yana ilk kez finale çıktı, Bale da takıma katıldığı ilk sezonda Şampiyonlar Ligi finaline çıkmış oldu.
                 






                sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder