19 Nisan 2014 Cumartesi

Monte Carlo’da İsviçreliler finali

        Monte Carlo Tenis Turnuvası’nda yarı finallerin oynandığı gün beklenenin altında bir tempoya sahne oldu ve gün sonunda İsviçreliler Wawrinka ile Federer final oynamaya hak kazandılar.

               
Dev eşleşmede Federer güldü
                 Yarı finalin heyecan verici eşleşmesinde 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic ile 4 numaralı seribaşı Roger Federer karşılaştılar. Maç beklendiği gibi iki tenisçinin de servis oyunlarında etkili olmasıyla başladı. Sette durumu 4-4’e geldikten sonra Roger Federer ilk servis kırma puanını kazandı ama rakibinini servisini kıramadı. Sonraki oyunda Nole iki kez set puanını değerlendiremedi. 11.oyunda Novak Djokovic servis atarken 40-0 öne geçti ama arka arkaya beş puan kaybederek servisini kırdırdı ve sonrasında da seti kaybetti.
                İkinci set ise beklenenin çok altında kaldı. 3.oyunda ilk kez servis kıran Roger Federer seti 6-2 kazanarak finalist oldu. İkinci sette Nole sağ bileğinden sakatlandı ve sonlara doğru aşırı sıcaktan da yorulduğunu gördük.

                Böylece 2000’den beri ilk kez iki İsviçreli bir turnuvada final oynayacaklar. Federer ile Wawrinka daha önce 14 kez karşılaştılar ve sadece 1’ini Wawrinka kazanabildi. Wawrinka’nın tek galibiyeti ise 2009’da bu turnuvanın 4.turunda yaşanmıştı. İki tenisçi arasındaki ilk final mücadelesi de yarın oynanacak.
               





WTA Malezya
                WTA’de finalistler 1 numaralı seribaşı Dominika Cibulkova ile 7 numaralı seribaşı Donna Vekic oldular. Cibulkova, Pliskova’yı, Vekic ise Zhang’ı ilk seti kaybetmelerine rağmen yenmeyi başardılar.  









twitter.com/arifsahin1
               

sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder