16 Nisan 2014 Çarşamba

Galatasaray: Tamam mı, devam mı?

TAMAM MI, DEVAM MI?

Galatasaray kupa macerasında zorlu bir deplasmana gidiyor. Rakip Bursaspor. Bu maç Galatasaray adına bir eleminasyon mücadelesinden çok daha fazla anlam ifade ediyor. Turu atlayan taraf olmak camianın ve takımın elini son derece rahatlatacağa benziyor.

Sarı kırmızılı takım öyle veya böyle bir krizin içine girmiş durumda.Lig ortalamasının çok üzerinde görülen kadroya rağmen, sezon öncesi hedeflerinin çok uzağında devam ettirilen bir lig maratonu ve ardından Chelsea mağlubiyetiyle havlu atılan Şampiyonlar Ligi macerası Galatasaray’ı sıkıntılı bir periyoda soktu. Buna rağmen Kadın ve Erkek Basketbol takımlarının Avrupadaki başarıları günü kurtarma adına önemliydi. Aynı zamanlarda yönetimin mali açıdan ibra edilmesi de rahatlatıcı bir başka etkendi. Ancak unutulmamalıdır ki bizim ülkemizde futbol sahasına önem verilir. Orada kazanan tarafsan ancak başarılısındır. Taraftarları asıl üzen takımın yoluna devam edememesi değil, sahaya karakter koyamaması. Ne yazık ki geçen yıl Real Madrid’e elenen takımla bu yıl mavilere elenen ekip aynı değil.

Saha içinde ne kadar az şey yaparsanız, saha dışı polemikleriyle o kadar çok gündeme gelirsiniz. Futbol dışı aktör ve faktörlerin sizin başarınızı etkilediğini söylerseniz, totoloji yapmış olursunuz. Çünkü siz başarılı olduğunuz sürece perde arkası görünmez, gidişatınız ve faaliyetleriniz sorgulanmaz. Yanlış anlamayın, burada her yol mübahtır anlayışını savunmuyorum. Aksine siz sadece işinizdeki mübahları yerine getirin, küçük günahlarınız da affolunur diyorum. Sizce, Drogba’nın sözleşme uzatması meselesinin, Selçuk’un Mancini ile anlaşamaması meselesinin, Melo’nun takım arkadaşlarıyla olan agresif ilişkisinin hep takımın aldığı olumsuz sonuçların ardından gündeme gelmesi tesadüf mü?

Biz faniler konuşmayı severiz. Drogba’nın topukla attığı golleri, Selçuk’un frikiklerini, Sneijder’in uzaktan şutlarını saatlerce anlatmayı, dinlemeyi severiz. Ancak bu konular “sahaya yansımazsa” o zaman yeni konular bulmayı da biliriz. O zaman sevgili futbol takımı da bizim en çok sevdiğimiz konulardan konuşmamızı sağlayacak futbolu da ortaya koymalıdır. Buradan hareketle, hep saha dışında aranan sorunların aslında saha içinde olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bunlar hepimizin malumu problemler. Bunlardan söz edip, sizlere ve Galatasaray teknik ekip ve oyuncularına hakaret etmiş olmak istemiyorum. Zira görünen köy klavuz istemez.


Galatasaray krizin içinde. Ancak girebileceği en uygun zamanda girdi bu krize. Eğer burada boğulmazsa buradan daha güçlü çıkabilir. Önünde tarihin en önemli ikinciliği var. Yıllardır alamadığı Türkiye Kupası var. Galatasaray ayrıca bugün Bursaspor’u  yenip deplasmanda da maç kazanabileceğini de gösterebilir. Taraftar herkesten daha zeki. Artık Galatasaray taraftarını kandırmayı bırakıp, gerçek futbol izlettirmeli. Bursaspor maçı, Sarı-kırmızılıların bugünü ve yarını adına daha parlak bir beklenti içinde olmanın adına son derece önemli.

https://twitter.com/umutmise
https://www.facebook.com/umut.mise

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder