14 Nisan 2014 Pazartesi

Toprak Kort Sezonuna Hoşgeldiniz:Monte Carlo Masters

           Erkekler tenis turunda sezonun ilk büyük toprak kort turnuvası bu hafta oynanıyor. Büyük tenisçilerden Andy Murray ve Juan Martin Del Potro haricindeki oyuncuları izleyeceğimiz turnuva başlamadan önce bir giriş yazısı yazayım ve tahminlerimi paylaşayım…

            Tablonun en üstünde Rafael Nadal yer alıyor. 2013’ten önce bu turnuvayı 8 kez arka arkaya kazanan Rafael Nadal geçen yıl finalde Novak Djokovic’e yenilmişti. Rafa sezonun ilk toprak kort turnuvasına Rio’da katıldı. Yarı finalde Andujar karşısında çok zorlanmasına rağmen sonrasında finalde Dolgopolov’u yenmeyi başarmıştı. Amerika’daki turnuvalarda bildiğimiz Rafa’yı göremedik. Indian Wells finalinde Djokovic karşısında kötü bir maç kaybetti.

            Rafa’nın final yolu şöyle olabilir; Pablo Andujar-David Ferrer-Wawrinka/Raonic    Üst tabloda sürpriz çıkışlar yapabilecek isimler ise Mikhail Youzhny-Grigor Dimitrov ve Tommy Robredo. Tabloda Nadal-Ferrer’in altında yer alan isimler şöyle:

            Avustralya Açık şampiyonu olduktan sonra çok kötü bir performans sergileyen Wawrinka İspanyollar Verdasco-Almagro’yu geçmeli. Wawrinka son iki yılda bu turnuvada çeyrek final oynadı. Raonic’i ise çeyrek final öncesi Robredo bekliyor.


            Tablonun en altında da Novak Djokovic var. Çeyrek final öncesi Djokovic’i zorlayacak olan bir rakip yok. Çeyrek finalde ise zor bir eşleşme onu bekliyor.

            İlk turun en zorlu eşleşmesinde Dolgopolov, Gulbis’i yendi. Onun hemen üstünde de Tomas Berdych var. Berdych 2012’de burada yarı final oynamıştı. Yılın en formda ismi olan Dolgopolov-Berdych eşleşmesi heyecan verici bir maça sahne olabilir.

            Çeyrek finalin son eşleşmesi de muhtemelen Roger Federer-JoWilfred Tsonga arasında olacak. Federer çeyrek final öncesi Janowicz’i geçmek zorunda, Tsonga ise Fognini’yle oynayabilir.

           

           
           

           
           


twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder