20 Nisan 2014 Pazar

…ve şampiyon Wawrinka

Monte Carlo Tenis Turnuvası’nda final iki İsviçreli raket arasında oynandı, Wawrinka Avustralya Açık’tan sonra düştüğü formsuzluğu aşarken, ilk ATP 1000 turnuvasını kazandı ve Federer’i kariyerinde 2.kez –hem de bu sefer geriden gelerek- yenmeyi başardı. RF ise bu turnuvayı dördüncü kez finalde kaybetti.

               
İsviçre tenisinde bayrağın değişmesinin vakti

                 Stanislas Wawrinka Avustralya Açık’ı kazanmasına ve dünya sıralamasında 3.sıraya yükselmesine rağmen Roger Federer’i geçtiğini ispat etmesi için bu maçı kazanması gerekiyordu.
                Maçın ilk oyununda servis kırma şansı yakalayan Roger Federer bunu değerlendiremedi ama 5.oyunda servis kırmayı başardı. İlk sette başka bir servis kırma puanı olmayınca Federer ilk seti 6-4 ile kazandı.
                İkinci setin ikinci oyununda Wawrinka servis kırdıktan sonra hemen sonraki oyunda Federer servis kırarak rakibinin avantajı ele geçirmesini engelledi. İki tenisçi de set sonuna kadar servis oyunlarında etkili olunca tie-break’e gidildi. Tie-break’de rakibinin kullandığı ilk servisi çeviren Wawrinka kendi servislerinde hata yapmadı ve 7-5’lik tie-break’le maçı final setine taşıdı.
                Final setinin henüz ilk oyununda servis kıran Wawrinka, üçüncü oyunda tekrar servis kırdı. Federer’in direncini kıran Wawrinka seti 6-2 ile kazanarak ilk ATP 1000 şampiyonluğuna imza attı.
               




Marsel İlhan

                Geçtiğimiz hafta WTA Malezya’da ana tabloya iki tenisçimiz kalmıştı ve Çağla Büyükakçay çeyrek finale kadar ilerlemişti. Haftanın iyi haberi ise Marsel İlhan’geldi. ATP Barcelona elemelerine katılan Marsel İlhan eleme turlarını geçerek ana tabloya kaldı ve ilk turda dünya 64 numarası olan Fransız Kenny de Schepper ile karşılaşacak.
               





WTA Malezya
                WTA Malezya finalinde sürpriz çıktı. Dominika Cibulkova ilk sette Donna Vekic’i 7-5 ile yenmesine karşılık kalan setlerde 5-7/6-7 ile maçı kaybetti. Dünya 95 numarası olan 18 yaşındaki Hırvat Vekic dünyanın en iyi 10 tenisçisinden birini çok zorlu geçen bir maçta yenerek dünyanın en iyi tenisçilerinden biri olmaya aday olduğunu gösterdi.









twitter.com/arifsahin1
               

sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder