23 Nisan 2014 Çarşamba

İlk raund Real Madrid'in

   Şampiyonlar ligi yarı final eşleşmesi denilince ilk akla gelen ve her yarı final eşleşmeleri ayrı bir hikayeye sahip olan iki dev maça beklenen kadrolarla başladılar. Real Madrid'in Bale'in soğuk algınlığı problemi nedeniyle Isco ile başlaması iki takımın ideal 11'lerindeki tek farklılıktı. Karşılaşma Bayern'in bu yılın genelindeki gibi baskılı oyunuyla başladı ve 17.dakikada ciddi bir pozisyon kaçırsa da, o kaçan pozisyonun dönüşünde Real Madrid Benzema ile öne geçti, 1 dakika sonra da Ronaldo ile farkı ikiye çıkarma şansını kaçırdı. Arkasından 23.dakikada da kontra atakta Di Maria bir pozisyona girdi. Ancelotti'nin planı da bu dakikalarda çok net ortaya çıkmıştı: Parking The Bus.
İlk yarının kalanında da Real Madrid rakibine hiç boş alan bırakmayan ve oyunu bozmaya yönelik anlayışı yansıtmaya devam ederken, 41. Dakikada Di Maria'nın ayağından da çok net bir fırsat kaçırdı. Devre tam Ancelotti'nin istediği şekilde 1-0 bitti. 
Ikinci yarı özellikle 60.dakikaya kadar düşük temposu ile seyir zevki oldukça düşük sekilde başladı. Guardiola 67.dakikada Lahm'ı sağa çekip, Martinez'i orta sahaya Rafinha yerine alarak hatasını bir nevi kabul etmiş oldu. Kalan süre boyunca Real Madrid kontratak kovalarken Bayern Münih de aynı sıkıcı ve sonuç vermeyen oyununu oynamaya devam etti. Götze'nin 84. Dakikada kaçırdığı pozisyon Bayern adına maçtaki en önemli andı. Guardiola'nın sistemi bir kez daha Real Madrid karşısında işlemez duruma gelmiş oldu.

Rövanş Beklentileri
Real Madrid için önemli olan bu maçı gol yemeden mümkünse gol atarak bitirmekti ki bunu da başardı. Rövanşta şuursuzca saldıracak ve arka bölümde açıklar bırakacak olan Bayern karşısında daha fit bir Bale ve Ronaldo'yla oynayacak olan Real Madrid turu rahatlıkla geçecektir diye düşünüyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder