16 Nisan 2014 Çarşamba

Monte Carlo’da bugün / Pemra Özgen

Monte Carlo tenis turnuvasında gün büyük sürprizler olmadan geçti.
                Rafa ilk sette zorlandı: Toprak zeminin tartışılmaz en iyi oyuncusu olan Rafael Nadal ilk sette zorlanmasına rağmen Rus Teimuraz Gabashvili’yi iki sette geçmeyi başardı. Rafa Nadal oyuna kötü başladı ve Gabashvili sette durumu 3-1 yaptı. O dakikadan sonra toparlanan Rafa turu geçti. Rafa’nın sıradaki rakibi Pablo Andujar’ı üç sette geçen Andreas Seppi. Muhtemel bir Nadal-Andujar eşleşmesi heyecan verici olurdu, bakalım Seppi ne yapacak?
                David Ferrer turu çok rahat geçerken, bir sonraki turda onu çok zor bir maç bekliyor. Bulgar Grigor Dimitrov, Albert Ramos’u zorlanmasına rağmen yendi ve Ferrer’le eşleşti.
               
Stan Wawrinka bu turda kağıt üstünde zorlu bir rakiple eşleşti, sahada ise hiç öyle olmadı. Wawrinka, Cilic karşısında şov yaparak ilk seti 6-0, ikinci seti de 6-2 kazandı ve tur atladı. Alttaki eşleşmede ise Tommy Robredo ve Milos Raonic rakiplerini geriden gelerek yenerek bir sonraki turda eşleştiler.

Tablonun alt tarafına geçelim;
Jo-Wilfred Tsonga ve Fabio Fognini zor geçen maçlarını kazandılar ve birbirleriyle eşleştiler. Çeyrek finaldeki rakipleri Lukas Rosol-Roger Federer maçının galibi olacak. Federer bugün Stepanek karşısında ufak bir şov yaptı. İlk seti sadece 22 dakikada alan RF, rakibinin maça dönmesine izin vermedi. Lukas Rosol da Wimbledon’da Nadal’ı yenmesinden beri en önemli galibiyetini arayacak.
Tablonun en altında yer alan Novak Djokovic dün Montanes’i çok rahat yenmişti. Çeyrek final öncesi Monfils’le oynayacak. Muhtemel çeyrek final eşleşmesi Tomas Berdych ile Guillermo Garcia-Lopez arasında oynanacak maç sonucunda ortaya çıkacak. Berdych’in karşısında Dolgopolov’un olmasına bekliyordum ama Garcia-Lopez rakibini iki sette geçerek turun en önemli sürprizini yaptı.

WTA Malezya
                Yağmur nedeniyle ertelenen ilk tur maçı sonunda oynandı ve Pemra Özgen , Dominika  Cibulkova’ya 1-6/3-6’lık setlerle yenilerek turnuvaya veda etti. Pemra maç boyunca 3 ace attı ama ikinci servislerinde sadece 6/17 sayı alabildi, 5 kez servis kırdırdı.




Arif ŞAHİN

twitter.com/arifsahin1
               

sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder