17 Nisan 2014 Perşembe

Real Madrid 2-0 yaptı

     Real Madrid maça ilk maçtaki 5'iyle  başlarken Olympiakos’ta Petway Shermadini’nin yerine ilk 5 te başladı. Maça çok hızlı başlayan iki ekipte de sayılar peşpeşe geldi. Madrid’de ilk 5 dakikada 7 sayıya ulaşan Rudy Fernandez ve çeyreği 8 sayı ile tamamlayan Mirotic hücumda etkili olurken, Olympiakos’ta sayılar oyunculara dengeli dağıldı. İlk çeyreğin bitimine 4,5 dk kala ilk molaya 15-15’lik eşitlikle girildi. Moladan sonra da hızı düşmeyen Madrid’de üst üste 4. 3’lük potaya girerken hücumda istediğini yapamayan Olympiakos’un oyundaki etkinliği düştü. Spanoulis’in asistleriyle ayakta kalan Olympiakos çeyreği 30-23 geride kapattı. İlk çeyrekte üst üste 4 tane 3’lük atan Real’de oyuncular havaya girince bir 3’lük denemesi de Bourousis’ten geldi ancak onun ki doğal olarak girmediJ.
    İkinci çeyrekte olanları burada anlatmak mümkün değil. Bu yazıyı okur okumaz hemen bir özet görüntü bulun ve izleyin! Son yılların en heyecanlı ve en garip bir 10 dakikasının oynandığını siz de göreceksiniz. Öncelikle iki takımın da savunma yapmadığını söylemek gerekiyor. Buna rağmen çeyrekte tam 4 enfes blok izledikJ. Olympiakos’ta Spanoulis 2. çeyreğin sadece 1 dakikasında forma giyerken Madrid’de çeyreğin oyuncuları F. Reyes ile Rodriguez oldu. Reyes üst üste iki 3’lük ve orta mesafeli atışıyla 2,5 dakikada 8 sayıya ulaşırken ikinci çeyrekte oyuna giren Tunus’lu Mejri’nin blokları görülmeye değerdi. Bu çeyrekte aynı zamanda Real oyuncuları tarafından “taraftar baskısı altında sportmenlik dışı faul nasıl alınır?” konulu bir ders de verildiJ Özeti izleyin dedim ama çok az zamanınız varsa 2.çeyreğin son 3 dakikasına girilerken arka arkaya iki pozisyonu mutlaka izleyin ve Bourousis’in neden “Winner” bir oyuncu olduğunu görün. Ona Mirotiç ve diğer oyuncular da katılınca smaç ile morali bozulan Madridlilerin küçük çaplı bir kumpas kurarak faulü nasıl aldıklarını izleyinJ Olympiakos maçtan kopmamak için uzun süre direndi. Petway çeyreğe sığdırdığı 9 sayı ile Olympiakos’u oyunda tuttu. Rakip potaya tam 53 sayı bıraktığı ilk yarıda Madrid savunmayı ihmal edince potasında da 44 sayı gördü.  İlk yarıda Madrid’in (9/13) % 69 gibi çok yüksek bir 3 sayı yüzdesiyle oynadığını ve Madrid’de tam 3 oyuncunun (Fernandez, Rodriguez ve Bourusis) henüz ilk yarıda çift haneli sayılara ulaştıklarını belirtmeye gerek yok sanırım. Olympiakos’un 3’lükleri de 7/9 gibi yüksek bir isabet oranında olunca ortaya savunma yapılmadan oynanan bir ilk yarı çıktı.
   3.çeyrek ilk maçtaki gibi bu serinin havasına göre sönük geçti. Madrid’de Fernandez başlayıp Rodriguez bitirerken Bourousis nihayet 3’lük de sokarak toplam 7 sayı buldu. Olympiakos ise Spnoulis ve Printezis ile sayılar bulurken karşılıklı basketlerle geçen bu çeyrek 70 - 62 Madrid üstünlüğü ile sona erdi.
    Son çeyrekte ise basketbolseverleri üzecek bir tablo vardı sahada. 3. çeyrekte ritmi düşen Madrid’in hücum etkinliği son çeyrekte dibe vurdu. İlk 5 dakikada sadece 1 basket bulabilen Madrid çareyi oyunu soğutmakta buldu. Madrid’in bu performasına karşılık Olympiakos’ta da işler farklı değildi. Üst üste dört 3’lüğün boş pozisyonlara rağmen kaçması moralleri sıfırladı. Son çeyrekte ilk basketini 4,5 dakika kala Petway ile bulan Olympiakos Madrid’in berbat hücum performansı karşısında son 1 dakikaya farkı 4’e indirerek girdi. Madrid’in belalısı Olympiakos son dakikada Madrid’i yine strese soktu ancak kritik hücumda Dunston pota altında basketi bulamayınca Madrid maçtan 82-78 galip ayrıldı. Seri 2-0 oldu.

Genel Yorum

Öncelikle iki takımın da basketbolseverlere iyi bir maç izlettiklerini ifade edelim. Maçın adamı kuşkusuz I. Bourusis oldu. Bourusis  28 dakika oyunda kaldığı maçta 7/10 ikilik ve 1/3 üç sayı ile 19 sayı ile oynayarak özellikle son çeyrekteki kritik sayılarıyla olası bir Olympiakos dönüşüne engel oldu. R. Fernandez ilk yarıda bulduğu sayılarla 15 sayı ile tamamlarken Rodriguez kötü bir ikinci yarı oynayarak 2/5 ikilik 2/3 üçlük ve 6 top kaybı ile 11 sayıda kaldı. Spanoulis pek fazla ortalarda görünmediği maçta 3/7 üçlük ve 2/5 iki sayı atarak 18 sayı ile oynadı. Maçın en kötü istatistiği Olympiakos’tan geldi. 15/27 gibi kötü bir serbest atış oranı ile oynayan Olympiakos belki de bu kötü şut yüzdesi nedeniyle maçı kaybetti. Serinin gidişiatına bakacak olursak bu noktadan sonra Olmypiakos’un 3-2 kazanması çok ama çok zor. Ben serinin ya 3-0 ya da 3-2 Madrid lehine olacağını düşünyorum. Bakalım Pazar günkü 3.maçta neler olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder