21 Nisan 2014 Pazartesi

Galatasaray Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi oynarsa durum ne olacak ?

Şu anda birçok Galatasaray taraftarı ligdeki kötü gidiş nedeniyle ön eleme oynarsa nasıl rakiplerle karşılaşacağını merak ediyordur muhtemelen. Yazımda şu anda Avrupa'da öne çıkan liglerin durumuna bakarak seribaşı olma ihtimallerini görebilirsiniz.
Öncelikle statü gereği Türkiye 3.sü olacak olan takım ‘’şampiyon olamayanlar’’ tarafından elemeye girip, 2 tur oynayacak. Galatasaray da Beşiktaş da ilk turda rahatlıkla seribaşı olacaklar. Asıl sorun play off turunda seribaşı olup, güçlü rakiplerden kaçmak. Play off turunda Beşiktaş 32.840 puanla oldukça gerilerde ve seribaşı olma ihtimali yok. Galatasaray için ise umut oldukça fazla. Seribaşı olmak için Play Off turunda UEFA sıralamasında bu takımların içinde ilk 5’e girmek gerekiyor.  Şimdi ihtimalleri ele alalım.
Galatasaray’ın üzerinde olup, ön eleme oynama ihtimali bulunan takımlar Arsenal, Porto, Shakhtar, Zenit, Leverkusen, CSKA, Sevilla, Napoli ve Dynamo Kiev. Bu takımların içerisinde Napoli direkt olarak play off turuna kaldı. Shakhtar ve Zenit liglerinde lider ve fikstürlerine bakıldığında şampiyon olacak gibi duruyorlar ki şampiyon oldukları taktirde direkt katılacaklar. CSKA ( liginde Lokomotiv Moskova 2.), Sevilla(Bilbao 4.) ve Dynamo Kiev(Dnipro 2.) şu an liglerinde ön eleme oynama pozisyonu alma konusunda geride ve fikstürleri de o pozisyonu almak adına oldukça zor. Arsenal 4.’lük için Everton’la müthiş bir yarışa girdi ve 1 puan farkla önde. Kalan Fikstür Arsenal’i daha şanslı kılıyor. Porto liginde 3. Olmayı garantiledi; 2 ön eleme oynayacak fakat ilkini rahatlıkla geçip play off turunda olacaktır. Leverkusen şu an ligdeki konumuna göre ön eleme oynayacak fakat fikstüre bakılırsa Wolfsburg 4. olacak gibi duruyor. ( Wolbsburg puan olarak Galatasaray’dan geride.)
Şahsi görüşüm Arsenal, Porto ve Napoli Play Off turunda kesin olacaklar. Kalan takımlar içerisinden de en fazla 1 tanesinin play off turunda olacağını öngörüyorum. Bu durumda da Galatasaray seribaşı olacak gibi gözüküyor. Bu arada Juventus galibiyetin de önemi şu anda ortaya çıkıyor. O maçtaki galibiyet 2, tur geçme bonusu 4 ve Chelsea beraberliği 1 olmak üzere ( UEFA puan hesaplama sistemine göre ) toplam alınan 7 ekstra puan önümüzdeki yıl şampiyonlar liginin kapısını açacak olan seribaşı pozisyonunu getirecek gibi . ( Galatasaray sadece 2 puan daha az alsa Athletic Bilbao’nun da gerisinde kalacaktı ve bu durum büyük ölçüde seribaşı olamamasına sebep olacaktı. ) Biraz iyimser düşünerek çıkarttığım tablo bu. Umarım önümüzdeki yıl ( Platini’nin yeni saçma sisteminden sonra ilk kez olmak üzere ) 2 takımımızı birden devler liginde görürüz.

emreyildiz5087@yahoo.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder