23 Nisan 2014 Çarşamba

MACCABİ FİŞİ ÇEKTİ: EV SAHİBİ DÖRTLÜ FİNALDE YOK!

Bu maçın Euroleague’i takip edenler açısından 2 önemi vardı. Birincisi; Euroleague yönetiminin dörtlü finallerde seyirci sıkıntısının yaşanmamasına yönelik bazı tutumlarına yönelik eleştiriler ile bazı spor adamlarının evsahibi takım Milan’a özellikle top 16 serisinde hakemler yoluyla torpil geçildiğine yönelik iddiları bulunmaktaydı. İkinci durum ise Türk basketbolseverler ile ilgiliydi. Medyada da ifade edildiği üzere Ergin Ataman’ın devşirme oyuncu kontenjanı konusunda ısrar ettiği isimlerden biri olan K. Langford’ın takımı 2-1 gerideyken bugün ortaya koyacağı deplasman performansıydı.

Maçın Hikayesi
Nokia Arena'daki maça Maccabi; R. Hickman, Smith, Ohayon, Pnini ve Sofoklis İle başladı. EA Milano‘da ise sahada Beşiktaş’tan tanıdığımız C.Jerrels, Samuels, K. Langford, D. Moss ve N. Melli vardı. İtalya’daki maçta çok fazla varlık göstermeyen ve bir ara GS Liv Hospital’in de gündeminde olan oyun kurucu D. Hackett maça kenarda başladı.
Maça hızlı başlayan Maccabi oldu. İlk 4 dakikada üst üste 4 üçlük bulan Maccabi, Sofoklis’i de doğru kullanınca bir ara farkı 6 sayıya kadar çıkardı. Ancak aynı hücum yüzdesini içerden bulamayınca farkı açamayan Maccabi, çeyreğin sonlarında doğru Milano’ya yakalandı. Bu süre içerisinde maça damgasını vuran isim K.Longford oldu. Oldukça yüzdeli oynayan Maccabi hücumuna karşı Milano’da adeta tek başına ayakta kalan Langford ilk 7 dakikada 10 sayı 1 asistle oynadı üstüne Sofoklis’e bir de faul yaptırdı. İlk çeyrek 19-21 Milano üstünlüğü ile geçildi.
İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. İlk çeyrekteki oyun hızına göre oldukça yavaş oynanan bu çeyrekte ilk yarının etkisiz oyuncuları Jerrels ve Hackett’in son 3 dakikadaki üst üste 3 üçlüğü ile aradaki farkı 10 sayıya çıkaran Milano ilk yarıyı 35-43 önde kapattı.
Üçüncü çeyreğe Maccabi fırtına gibi başladı. İlk 3 dakikada 9-0’lık seri bulan Maccabi 44-43 öne geçti. Bu serinin ardından çeyrek Maccabi-Langford mücadelesine döndü. Bu çeyrekte 13 sayı bulan Milano’nun 12 sayısı Langford’dan geldi. Çeyrek 54-56 Milano’nun üstünlüğü ile sona erdi
Son çeyreğe hızlı başlayan taraf yine Maccabi oldu. Yine ilk 3 dakikada 11-2 seri yakalayan Maccabi skoru 65-58 yaptı. Bu seriden sonra hücum motivasyonunu kaybeden Milano, Benchten gelen Alex Tyus’u da durduramayınca maçı 86-66 kaybetti.

Genel Yorum
Maccabi takımdaşlık motivasyonunu maçın başından sonuna kadar diri tutunca Milano’lu yıldızların çabaları yetmedi. Neredeyse süre alan her oyuncusundan skor bulan Maccabi’de 12 dakika süre alıp 11 sayı bulan Sofoklis çarpcp bir istatistiğe imza attı. Maça damgasını vuran isim ise benchten gelen Alex Tyus oldu. Tyus 27 dakika oyunda kalıp 16 sayı bulurken sayıların çoğunu smaçla bitirdi. Yine benchten gelen David Blu kritik anlardaki 3’lüğü ile toplamda 11 sayıya ulaştı. Devin Smith 13, oyun kurucu Ricky Hickman 16 sayı ile maçı tamamladı.
Milano cephesinde ise ilk 3 çeyrekte 28 sayı bulan Langford son çeyrekte 0/5 şut oranı ile 32 dakika süre aldığı maçta son çeyreği sayı atamadan tamamladı. Nicolo Melli ise 15 dakika süre aldığı maçta 3 ribaund ve 1 asist yaptı skor bulamadı. Bench’ten gelip 29 dakika süre alan Hackett da gününde değildi ve maçı 4 asist 10 sayı ile tamamladı.
 Milano maçın tamamında sadece 13 asist yapabilirken Maccabi 22 asist ile organize hücum farkını ortaya koydu. Milano’nun yıldız oyuncusu Langford özellikle 3. Çeyrekte her aldığı topu çembere gönderince takımın diğer oyuncuları oyundan soğudu. Son çeyrekte sadece 12 sayı bulan Milano oldukça kötü bir ikinci yarı oynayarak ev sahipliğini yapacağı dörtlü finallere veda etti.




ukara902@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder