13 Nisan 2014 Pazar

Efes ve Telekom’dan rahat galibiyetler

               Beko Basketbol Ligi 26.hafta maçlarından ligimizin ‘büyük bütçeli’ takımlarından Anadolu Efes ve Türk Telekom maçlarını rahat kazandılar.
                Sırasıyla inceleyelim…

Anadolu Efes 77 -57 AliağaPetkim

                Anadolu Efes’te Doğuş Balbay ilk beşe dönerken, yeni transfer DJ Stephens da Zoran Planinic yerine rotasyona dahil edildi. Haftalar önce ligden düşen ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan Aliağa Petkim’de sadece 8 oyuncu süre alabildi ve bu oyunculardan sadece Labovic yabancı kontenjanından sahada yer aldı.
                İlk iki dakikada 1-5’le konuk takım öne geçti. Bu dakikadan sonra Efes Savanovic-Balbay’ın sayılarıyla önce skoru dengeledi. Daha sonra da Batuk-Stephens-Kostas’ın sayılarıyla toplamda         20-0’lık bir seri yakalayan Anadolu Efes ilk çeyreği 21-8 ile önde kapatarak gereken farkı elde etti.
                18.dakikada Jamon Lucas Gordon’un hücumdaki engelliğiyle fark 20 sayıya çıktı ama Aliağa Petkim maça havlu atmadı. Son çeyreğin başında farkı tek hanelere indiren Aliağa Petkim yorgunluğun da verdiği dezavantajla maçı farklı kaybetti.
                Anadolu Efes’te süre oyuncuları dengeli olarak dağıtıldı. Dusko Savanovic 14 sayı-8 ribaund, Jamon Lucas Gordon 6 sayı-6 ribaund-6 asist (ama kendisinden görmeye alışık olmadığımız 4 top kaybı) Doğuş Balbay 8 sayı-2 ribaund-4 asist-1 top çalma-1 blok ve DJ Stephens çok kısa sürede 6 sayı-4 ribaundla oynadılar.
                Aliağa Petkim’de Ali Işık maçta sadece 24 dakika sahada kalmasına rağmen 28 sayı üretti ve 4 de ribaund aldı.

                DJ Stephens’ın performansı: Yeni transfer DJ’i sadece bu maçla değerlendiremeyiz ama özellikle ilk çeyrek performansıyla olumlu sinyaller verdi. Savunmada oyunu izlemeyen Stephens hücuma çabuk çıkıyor ve atletizmini iyi kullanıyor.


Olin Edirne 65 – 101 Türk Telekom

                Ligin alt sıralarında bulunan iki takımın mücadelesinde Telekom bu sezon ilk kez üstüste üçüncü galibiyetini alırken, Olin de son beş maçın dördünde büyük fark yemiş oldu. Ankara temsilcisi maça iyi başladı ve oyunu ilk yarıdan bitirdi. Telekom’da Josh Shipp 20 sayı-12 ribaundla double-double yaparken Manny Harris 14 sayı-8 ribaund-5 asistle başarılı bir performans sergiledi. Türk Telekom iki sayılık atışlarda %61 ve üç sayılık atışlarda %54’lük bir başarı sağladı. Olin Edirne’de         25 sayı-5 ribaund-3 asistle oynayan Darius Washington haricinde ayakta kalan başka bir oyuncu olmadı. Olin maç boyunca çok kötü şut attı ve ribaundlarda da 26-49’luk konuk takım lehine bir fark oluştu.





twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder