18 Nisan 2014 Cuma

Monte Carlo’da müthiş gün

              Monte Carlo Tenis Turnuvası’nda çeyrek finallerin oynandığı gün muhteşem maçlara sahne oldu. Yine tablonun en üstünden alt tarafa doğru inceleyelim;

               
İspanyol kapışmasında sürpriz

                İki müthiş toprakçı Rafael Nadal ile David Ferrer’in mücadelesi beklenenin üstünde bir mücadeleye ve sürpriz bir sonuca sahne oldu. David Ferrer maça 2-0’la girdikten sonra inanılmaz bir 3.oyun oynandı. 9 kez deuce olan ve toplamda yaklaşık 16 dakika süren oyunda Rafa Nadal servis kırdı ama hemen arkasından kendi servisini kırdırınca bu avantajı işe yaramadı. 3-3’ten sonra oyun dengelendi ve iki tenisçi de kendi servislerini kazandılar. Tie-break’te ise ilk puanı alan Rafa Nadal olmasına rağmen Ferrer arka arkaya 7 puan alarak toplamda 1:26 süren ilk seti kazandı.
               
                İkinci sete David Ferrer iyi başladı. İlk yedi oyun sonunda 5-2’lik üstünlük sağlayan Ferrer maç için servis atarken servisini kırdırdı ama seti 6-4 kazanmayı başardı ve Rafa Nadal’ı toprak kortta 16 maç sonra ilk kez yendi.

                Bu turnuvada 2005’ten bu yana her yıl final oynayan ve sadece geçen yıl finalde Djokovic’e kaybeden Rafa bu kez yarı final dahi oynayamadan elendi. David Ferrer ise bu turnuvada 2012’de final oynamıştı.



                Stan yarı finalde

                İsviçreli Stan Wawrinka günün ilk maçında Kanadalı Milos Raonic’le karşılaştı. Beklenildiği gibi iki teniçi de maça servis oyunlarına asılarak başladılar. Tie-break’e kadar servis kırma yaşanmadı. Tie-break’e iyi başlayan 3-0’la Milos Raonic oldu. 3-3’ten sonra Raonic 5-3 yaptı ama Wawrinka arka arkaya 4 puan alarak ilk seti kazandı. İkinci sette Raonic erken koptu. Wawrinka 6-2’yle kazanarak yarı finale çıktı ve Avustralya Açık sonrası ilk kez başarılı bir turnuva geçirmiş oldu.

                Wawrinka bu turnuvada iki yıldır çeyrek finalde eleniyordu. Üçüncü denemesinde bu eşiği geçmeyi başardı.



                Müthiş maç Ekselans’ın

               
                Roger Federer ile Jo Wilfred-Tsonga tam olarak beklentileri karşıladı. İlk set çok kısa sürede 2-2 olduktan sonra 6.oyunda servis kıran ve dengeyi bozan Jo ilk seti sadece 34 dakikada bitirdi: 6-2
2.set inanılmaz zorlu geçti. Özellikle Jo servis oyunlarında çok zorlandı ama her seferinde kazanmayı başardı. RF de ilk 13 servis kırma şansını değerlendiremeyince set tie-break’e gitti. Skor 6-3’ken durumu dengeleyen Jo’nun çabası boşa çıktı, set iki puan sonra RF’in oldu.
Final setinde ise Ekselansları’nın şovu vardı. Sete çok hızlı giren ve durumu 5-0 yapan RF, maç sayısında alıştığımız üzere adeta ‘centilmenlik’ yaptı ve oyunu Jo’ya bıraktı. Jo bir oyun aldıktan sonra maçın daha fazla uzamasına izin vermedi ve 6-1’le yarı finalist oldu.
Ekselansları bu turnuvada 2006-08 arasında üç kez finalde Rafa’ya kaybetmişti, 2009’dan bu yana turnuvaya da katılmıyordu.



                Nole zorlanmasına rağmen

                Turnuvanın 2 numaralı seribaşı olan Novak Djokovic İspanyol Garcia-Lopez karşısında ilk iki set boyunca çok zorlandı. Maçın 3.oyununda ve daha sonra 5.oyununda servis kıran Garcia-Lopez bir kez servisini kırdırdı ama seti 6-4 kazandı. İlk sete damga vuran olaylar; Garcia’nın etkili forehandleri ve Nole’nin fazla basit hata yapması oldu.
İkinci setin başında iki tenisçi de servis oyunlarına ağırlık verdi. Önce 2-2’de, sonra da 3-3’te toplam 3 servis kırma şansını kaçıran Garcia-Lopez belki de o puanlarla beraber kariyerinin en önemli galibiyetini alma fırsatını da kaçırdı. Sonraki oyunda servis kıran Nole ikinci seti 6-3’le kazandı.
Final setine ise Nole çok iyi başladı. Kısa bir sürede durumu 4-0 yapan Djokovic seti 6-1 kazanarak yarı finale çıktı.
Nole bu turnuvada geçen yıl Rafa’yı yenerek şampiyon olmuştu.




                Böylece yarı finallerde; Ferrer-Wawrinka ve Federer-Djokovic eşleşmeleri oluştu.





WTA Malezya
                WTA Turu’nda yer alan bir turnuvada çeyrek finale çıkan ilk Türk tenisçi olan Çağla Büyükakçay çok zorlu bir maç oynadı. 1:20 süren maçı 6-4’lük iki setle alan isim Karolina Pliskova oldu. Pliskova maç boyunca 9 ace attı ve ilk servisleri oyuna girdiğinde 37 puanın 32’sini aldı. Turnuvanın ilk 3 numaralı seribaşları Cibulkova, Zhang ve Pliskova ile 7 numaralı seribaşı Vekic yarı final oynamaya hak kazandılar.









twitter.com/arifsahin1
               

sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder